Искате да зарадвате своите любими хора с нещо неустоимо вкусно? Ние ви предлагаме тази страхотна рецепта със сливи и крeм сирeне Philadelphiа Light.

Време за подготовка: 20 минути 
Време за готвене: 50 минути 
Порции: 8 

Необходими продукти: 
4-5 сливи 
50 г кафява захар 
100 г бяла захар 
140 г меко масло 
70 г кленов сироп 
100 г брашно за сладкиши 
180 г обикновено брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилов екстракт 
½ ч.л. сол 
220 г кисело мляко кора от 1 лимон 
3 яйца 
120 мл прясно мляко 
50 г запечен шамфъстък, едро нарязан за сервиране 

За крема: 
150 мл пълномаслена сметана 
1 опаковка крeм сирeне Philadelphiа Light 175g 
2-3 с.л. пудра захар 
1 ч.л. ванилов екстракт 
щипка морска сол 
 

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 180 градуса. 
Намаслете форма за печене с падащо дъно и диаметър 20 см и покрийте дъното и стените с хартия за печене. 
Подредете нарязаните на клинове сливи по дъното на формата и поръсете със захарта. 
В касерола разтопете 2 с.л. от маслото на средно висока температура и оставете за няколко минути, докато леко покафенее. 
Излейте върху сливите и печете 10 минути. 
В купа смесете двата вида брашно, бакпулвера и солта. 
Сложете маслото в купа и разбийте с миксер за 2-3 минути. Лъжица по лъжица добавете кленовия сироп и разбийте до пълното смесване на продуктите. Прибавете лимоновата кора, жълтъците, киселото, прясното мляко, бялата захар и ваниловия екстракт и разбийте за още 2 минути. Сложете сухите съставки и смесете. 
Сложете белтъците в купа, добавете щипка сол и разбийте до меки връхчета. Смесете с основната смес и излейте върху сливите. 
Печете 50-60 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво. 
Охладете за 5-6 минути и свалете стените. 
Поставете чиния върху кейка и внимателно обърнете. Махнете дъното на формата и хартията. Полейте с останалия по дъното сироп. 
В купа смесете крем сиренето и сметаната, добавете ваниловия екстракт, захарта и солта, и разбийте с миксер. Дръжте в хладилник до момента на сервиране. 
Гарнирайте кейка с крема сиренето и поръсете с нарязан шамфъстък.