Автор
Евелин Попадийна

Разводът чука на вратата: Ето какво ще получи Меган, когато с Хари се разделят

През последните две години в британското кралско семейство преминаха поредица от скандали. На фона на всичките неприятни събития феновете на принц Хари и херцогиня Меган започнаха да мислят за евентуален развод на двойката. Въпреки факта, че получиха дългоочакваната независимост, за която толкова мечтаеха, в момента те преживяват трудни моменти. Натискът от страна на обществото, редовните публикации в пресата и напрегнатите отношения с настоящите членове на кралското семейство, не се отразяват добре на романтичния им живот. 

За членовете на кралското семейство предбрачните договори не са практика. Подобно на останалите членове от фамилията, принц Хари и Меган не са сключили такъв. Фенове на Меган Маркъл изразиха мнение, че в случай на развод, бившата актриса ще може да получи част от капитала на кралското семейство, който според Форбс е около 88 милиарда долара. Това обаче са само слухове. В действителност, съпругата на принц Хари няма да може да претендира за финансите на британското кралско семейство по никакъв начин. Въпреки това има някои бонуси, от които може да се възползва.

Щурата Меган: Вижте как съпругата на принц Хари танцува, облечена в сребристи пайети
ЗВЕЗДИ
Автор Веселина Петрова

Щурата Меган: Вижте как съпругата на принц Хари танцува, облечена в сребристи пайети

Автор Веселина Петрова

Херцогинята на Съсекс ще може да разчита на част от личния капитал на принца, но конкретната сума ще зависи от преговорите, които ще се проведат с участието на адвокати от двете страни.

В случай на развод, също така Нейно височество ще може да запази титлата си като Херцогиня на Съсекс. Това се случи при раздялата на принц Андрю и Сара Фъргюсън. Бившата съпруга на сина на кралица Елизабет все още е херцогиня на Йорк.

За бившата актриса има и един неприятен момент. При раздяла попечителството над сина им Арчи и дъщеря им Лилибет ще бъде отсъдено на Хари. Според британското законодателство, влязло в сила през 1717 г., управляващият монарх има право на попечителство над внуците. Това означава, че ако херцозите се разделят, децата ще живеят с баща си и крал Чарлз, освен ако той не даде лично разрешение на Меган да задържи малчуганите. Вероятността за това обаче е много малка. Историята показва, че членовете на кралското семейство остават непреклонни по въпросите за попечителство на децата след развод. Например, принцовете Уилям и Хари живеят при принц Чарлз след развода му с принцеса Даяна, както и принцесите Беатрис и Юджини също остават с херцога на Йорк след прекратяването на брака му със Сара Фъргюсън.