Автор
Евелин Попадийна

Правилото на "третото нещо"

Модните тенденции се променят със скоростта на светлината, затова често се случва когато погледнеш в гардероба да ти изглежда обикновен, а нещата в него познати и скучни. Обаче има един трик, с който лесно да актуализираш тоалетите си и да им вдъхнеш нов живот. Всички звезди от шоубизнеса все по-често прибягват към правилото на „третото нещо“.

View post on Instagram
 

Преди няколко години всички знаменитости започнаха да добавят необичаен слой към основните елементи в облеклото си. Това модно решение се превърна в теорията за „третото нещо“. Модна тенденция, при която добавяш трети елемент към основния външен вид, за да го превърнеш в стилен и завършен. 

Ralph Lauren със зашеметяващо завръщане на Седмицата на модата в Ню Йорк
МОДА
Автор Пепа Попова - Пепита

Ralph Lauren със зашеметяващо завръщане на Седмицата на модата в Ню Йорк

Автор Пепа Попова - Пепита

Третият елемент може да бъде яке в ярък цвят или изразителна жилетка, по този начин привличаш вниманието с интересен и оригинален външен вид. Правилото, което трябва да спазиш е да избереш фокусна точка – ярко червило, стилна чанта или ефектно яке. Обувките не участват , тъй като първото, на което обръщат внимание хората, е горната част на тялото. 

Освен това е добре да съобразиш цветовите комбинации и стила, както и да не прекаляваш с твърде много ярки елементи. По-добре избери един или два акцента и ги направи главните герои в аутфита си.

Вече познавайки тази теория можеш да създаваш ефектни тоалети с наличните в гардероба си. Разбира се, има едно изключение в правилото, ако имате основна рокля, то тогава автоматично правилото става на „второто нещо“ – просто добави светло палто или ярка чанта, по този начин ще създадеш скъпо и стилно облекло.