Автор
Ива Петрова

Роксана изригна срещу журито на "Гласът на България" заради брат си

Фолкпевицата Роксана не се стърпя и даде израз на гнева и емоциите си от това, което се случи с брат й Радослав Гергов - Радула в "Гласът на България" през уикенда.

Изпълнителката дръпна унищожителна критика в ТикТок, насочена към журито на настоящия сезон на музикалния формат. Родослав стъпи на сцената на "Гласът" и изпълни емблематичния хит на Korn "Freak on a Leash", но не получи одобрение от нито един от членовете на журито, които така и не се обърнаха накрая. Нещо повече - след изпълнението му заявиха, че е пял безлично. 

Думите им явно са засегнали силно Роксана, която като негова сестра изригна с цялото си възмущение и недоволство от поведението на журито, и по-конкретно към Дара, въпреки че не я назова поименно.

Роксана
Роксана

"Моят брат Радо се представи уникално в "Гласът на България" и не му се обърна никой. Не е проблема в това, голяма работа. Истината е такава, че най-якия сезон в "Гласът на България" ще остане този, в който бяхме ние, първия сезон. Не ми пука кой какво мисли, това е, по-хубав сезон от този няма да имат! Обръщахте се на хора, които са музикални инвалиди! Обръщахте се на певци, които изобщо не знам какво правят на тази сцена! 

Давате шанс на певци, които не заслужават да бъдат певци! Те не са родени да бъдат певци, а да бъдат нещо друго! Опитвате се да превърнете това музикално шоу в някакво шоу, в което трябва да се посмеем! В такова шоу трябва да умеем да се изразяваме правилно. Един такъв талант като него е убит на тази сцена - точно сега и точно в този момент! 

Но това не значи, че той не може да продължи и че не пее добре. На теб, мила моя, ти счупи главата изпълнение, което... чеп за зеле не става от него! Чисто по български да ти го кажа, по байганьовски, защото ние сме си такава държава и трябва да знаем откъде произлизаме. Ти, когато си достатъчно музикална, трябва да си чула, че на тази сцена се е качил човек с рутина. 

Роксана
Роксана
Instagram

Колкото и нестабилен да е бил по време на пеенето си, това е адреналин, емоция. И да не говорим, че преди това са му пуснати кадри от загубата на наш родител. Върнаха го назад, към този стрес от загубата на майка, това са насъбрани емоции, вълнение. 

Затова, мили колеги, искрено се обръщам към вас - уникални таланти сте, но тая вечер се обърнахте на страшни инвалиди в музиката, на хора, които не заслужават да държат микрофона. Аз слушах с тия две уши и гледах с тия две очи, а това, което мога да пожелая на моя брат, е да върви само напред и само нагоре, да прави само това, което обича, защото той ще бъде оценен там, където трябва. 

Аз имам изключително сериозна приятелка, която живее вече дълги години в Америка и с нея направихме нещо за теб без ти да знаеш - записахме те в "Гласът на Америка". Аз мисля, че там е твоето място и там ще се изявиш по най-блестящия начин. Мисля си даже, че да стъпиш на такава сцена, дори и никой да не ти се обърне, си заслужава, тук нищо не си изгубил!", завърши опустошителната си реч Роксана.

Не е тайна, че през 2011 г. Роксана участва именно в "Гласът на България", което се оказа трамплин на музикалната ѝ кариера. Тогава изпълнителката влезе във формата заедно с брат си Радослав, но той отпадна, а тя стигна до самия финал.