Автор
Ива Петрова

Владо Пенев има книжка, но предпочита да кара колело

"Изкарах шофьорска книжка в края на 70-те години и никога не съм имал кола, защото тя ще ми създава много повече грижи. Няма къде да я паркирам. А и какво да я правя през по-голямата част от времето, след като работните ми места са много близо, на една крачка разстояние от мен. Ходенето пеша е между две и три минути. Малки разстояния са", сподели актьорът в интервю за столичен вестник.

View post on Instagram
 

Напоследък обаче все по-рядко кара и велосипед.

View post on Instagram
 

Пенев признава, че обожава центъра на столицата, защото още като дете е тичал из уличките. 

"Опитвам се да направя моята част от града по-красива. Цялата сграда, в която живея, се опитвам да я направя много по-чиста и зелена. Още имам около една трета непокрита със зеленина, но бавно и полека ще направя и това. Садя дървета.", казва още театралната звезда. 

"Засадих глицинии - бледолилава, бяла и розова. Надявам се да цъфтят, защото имах една, която не цъфтя 15 години. А някой ми каза, че трябвало да чакам поне до 16-ата. Аз хич не я чаках и я отрязах. Сега засадих нови, които дано да цъфнат някога. Имам там много нови неща. Но се опитвам да засаждам такива растения, които не искат много повече грижи, след като са се хванали. Защото се уморявам и не винаги мога да се занимавам с тях.", казва актьорът за в. "Телеграф".