Автор
Ива Петрова

Една от най-големите родни красавици търси смисъла на живота с експедиция до Хималаите

Носителката на титлата "Мисис България" Роксана Кирилова е пренощувала в подножието на осемхилядника Нанга Парбат. 

Тя се е включила в експедиция по базовите лагери на двете най-високи планини на Земята Хималаите Каракорум. И сподели красиви кадри от приключението си в социалните мрежи.

„Нарекох пътуването си до Хималаите преоткриване на душата“, споделя Роксана. 

View post on Instagram
 

Роксана прекарала три седмици в Пакистан, откъдето започнало изкачването. Пакистан е много интересна и противоречива страна, която ти отваря очите за живота, казва миската, цитирана от "Телеграф".

„Извървях дългия път до двата базови лагера на планината убиец – 8-хилядника Нанга Парбат (8126 м). Слях се с историята, като достигнахме базовия лагер на Нанга Парбат от юг - Рупалската стена - най-високата на Земята (4500 м). За първи път тя е изкачена от братята Меснер през 1970 г., като на слизане Гюнтер Меснер загива."

View post on Instagram
 

"По пътя минахме през едни от най-изолираните села на Земята - Рупал и Таришинг. След южната стена се прехвърлих от север, където пътувах с джипове по ръба на 1000-метрови пропасти, за да достигна Приказната поляна. На другия ден достигнах и базовия лагер на Нанга Парбат под склона Ракиот.", разказва още красавицата.

Тя не определя пътуването си като героизъм. Казва, че го е направила, водена от желанието си да научи нещо ново и да си отговори на въпроси, свързани със смисъла на живота.