Автор
Ева Григорова

София Лорен претърпя спешна операция, ето какво се случва с нея сега

Легендарната София Лорен е претърпяла спешна операция след падане в дома си в Швейцария, съобщи нейният агент.

89-годишната Лорен е паднала в банята си и е получила няколко сериозни фрактури на различни части на бедрото си, включително на бедрената кост и именно това наложило спешна операция, съобщи Андреа Джусти, агент на актрисата.

Представителят на София също потвърди, че и двамата синове на Лорен, Карло и Едоардо Понти, са били до нея в този тежък момент.

Днес София трябваше да отвори четвърти ресторант от своята верига в Бари, Италия. Италианката също трябваше да получи почетно гражданство на града. И двете събития бяха отменени, както и нейните останали публични ангажименти.

Предстои актрисата да се подложи на дълъг рехабилитационен процес, за да се възстанови от операцията.

Наскоро тя се появи във филма на Netflix от 2020 г. The Life Ahead, режисиран от нейния син Едоардо, а за участието си в лентата тя спечели награда Давид ди Донатело за най-добра актриса. Във филма София играе оцеляла от Холокоста.

Последната публична изява на Лорен беше на модното шоу на Армани във Венеция на 2 септември, което се проведе по време на 80-ия филмов фестивал във Венеция. Няколко дни по-късно - на 20-ти септември тя отпразнува и своя 89-ти рожден ден.

Във Венеция София сподели: “Понякога, когато кажа, че съм на 86, не го вярвам. Чувствам се на 20." Обсъждайки естественото остаряване, тя допълни: “Защо да променяте тялото си и да бъдете някой друг, ако сте щастливи отвътре? Никога не съм мислила за това - никога. Харесвам това, което имам. Харесвам се!"