Автор
Ева Григорова

Съпругата на Брус Уилис с тъжни новини за неговото състояние

Съпругата на Брус Уилис - Ема Хеминг Уилис разкри нови подробности за здравословното състояние на актьора.

Припомняме, че то бе диагностициран с фронтотемпорална деменция. Ема гостува в предаването “Today”, където сподели повече за болестта по време на Световната седмица за информираност за фронтотемпоралната деменция.

Хеминг разкри как животът на семейството ѝ се е променил след диагнозата. “Това, което научавам е, че деменцията е трудна“, каза Ема. “Трудно е за човека с диагнозата. Трудно е и за семейството. И това не е по-различно за Брус или за мен, или за нашите момичета. Когато казват, че това е семейна болест, наистина е така.”

Когато водещата я попита дали е наясно със заобикалящата го среда, Ема отговори, казвайки: “Трудно е да се каже.”

Ема обаче посочи, че в семейството ѝ все още има много радост, въпреки диагнозата. “В живота ни се случват толкова много красиви неща. Просто за мен е много важно да вдигна поглед от скръбта и тъгата, за да мога да видя какво се случва около нас. Брус наистина би искал да се радваме на това, което е. Той наистина би искал това за мен и семейството ни“, каза тя.

Приемането на диагнозата на съпруга ѝ, Хеминг определи като “благословия и проклятие“. “Най-накрая мога да разбера какво се случва, за да мога да приема това, което е – това не го прави по-малко болезнено, но... просто да знам какво се случва с Брус го прави малко по-лесно."

Хеминг Уилис каза, че тя нарича себе си “партньор, който се грижи“, а не болногледач. “Важно партньорите, които полагат грижи, да се грижат за себе си, за да могат да бъдат най-добрият партньор за човека, за когото се грижат“, каза тя. Тя добави, че съпругът ѝ е “дарът, който продължава да дава“ и че той е научил двете им дъщери, Мейбъл и Евелин, на черти като „любов, търпение и устойчивост“.

“Това ги учи на толкова много - как да се грижат и обичат и това е наистина красиво нещо, което откривам в тъгата“, каза Хеминг Уилис.

Тя също така сподели, че да се научи да моли за помощ е била важна част от от грижата за съпруга ѝ и че се е обърнала към Association for Frontotemporal Degeneration и други организации за ресурси.

Тази седмица Хеминг Уилис използва своята платформа, за да разпространи още повече информация относно грижите за хора със състоянието, от което страда Уилис. Тя пуска нов видеоклип в разговор с експерти всеки ден в рамките на Световната седмица на осведомеността за фронтотемпоралната деменция в канала си в YouTube.

Семейството на легендарния Брус Уилис обяви оттеглянето му от актьорската кариера миналата година в резултат на диагнозата. По това време изявлението им гласеше: “На невероятните поддръжници на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, което се отразява на когнитивните му способности. В резултат на това и с много внимание Брус се оттегля от кариерата, която е означавала толкова много за него.”

През февруари 2023 г. семейството на Брус Уилис сподели още информация за здравето му. Този път те разкриха, че състоянието му е прогресирало и той е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция.

Признаците на фронтотемпорална деменция могат да включват проблеми с говора, затруднения с двигателните умения като ходене и промени в поведението и личността.