Автор
Веселина Петрова

Писателка шокира фенове: Призна, че именно тя стои зад образа на героинята си, скъпоплатената компаньонка Бел

В началото на сериала "Тайният дневник на една компаньонка" главната героиня - Бел - казва, че никога не е била насилвана от роднина и не е била пристрастена към незаконни субстанции. Освен това Бел (в ролята - Били Пайпър, "Доктор Кой") заявява, че е проститутка, защото обича парите и обича секса. 

Следват четири сезона, в които се разказва за живота ѝ като елитна и изключително скъпо платена жена на повикване. 

Най-голямата изненада обаче е разкритието, че зад историята на Бел всъщност се крие историята на самата авторка на романа. Дамата, вдъхновила "Тайният дневник на една компаньонка". Когато книгата излиза от печат, тя е подписана с псевдоним.

В книгата Бел е дипломирана и безработна, не може да си плати наема, няма пари за обяд. И приема поканата на богато семейство за тройка. След това интимно преживяване Бел получава "един тон пари". И осъзнава, че може да печели доста по-добре от всичките си познати. Като стане проститутка. Тя е образована, знае няколко езика, т.е. има всички дадености да влезе в света на елитните дами на повикване. На тях им се "плаща на час и се плаща адски много". 

Феновете на Бел и на биографията ѝ са шокирани, когато разбират, че зад нея стои реален човек - епидемиоложката д-р Брук Манянти. 

"Тайният дневник на една компаньонка" излиза за първи път на пазара през 2007 г., но шест години по-късно Манянти признава пред британските медии, че тя и Бел са една и съща жена. 

Първоначално мнозина не вярват на докторката, която е утвърден специалист. Решават, че просто се опитва да натрупа популярност. В редица интервюта за "Градиън", "Дейли Мейл" и други издания обаче Манянти доказва, че казва истината.

View post on Instagram
 

Разказът ѝ пред медиите смайва с детайлите и откровеност. Тя разказва, че прави секс за първи път на 16 години и винаги е имала фриволно поведение и желание да спи с много мъже. 

След завършване на магистърската си степен действително изпада във финансова криза, а трябва да плаща таксите около докторантурата си. Историята с тройката с богато семейство също е вярна. А след нея Манянти се превръща в една "щастлива проститутка", както самата тя се нарича. 

По време на "кариерата си" Брук взема между 200 и 400 британски паунда на час, тоест между 450 и 900 лева. Абсолютно никой от близките и приятелите ѝ не подозира, че именно тя се крие зад героинята от нашумялата книга. 

Манянти спи с "хиляди мъже" и винаги се е наслаждавала на секса, дори когато клиентите са били непривлекателни, признава самата тя пред медиите. 
 

Договорът, който сключва с издателството, ѝ помага да намали работата си като момиче на повикване до пълния минимум, а този за съсценарист на сериала с Били Пайпър в нейния образ окончателно слага край на кариерата ѝ на елитна проститутка. 

През следващите няколко години Манянти признава пред близките си, че тя е Бел от онази книга. Получава от майка си прошка. И среща настоящия си съпруг в сайт за запознанства, разказва webcafe.

Проститутките я боготворят. Тя е тяхната икона. Защото открито признава, че не съжалява за кариерата си на момиче на повикване и че не е увредена психически от нея. 

Брук преминава през дните си на компаньонка, без да започне да злоупотребява с алкохол и субстанции и без да намрази мъжете и секса. 

В интервюто си за "Дейли Мейл" тя споделя, че има още десетки, ако не и стотици жени като нея. Извън тясната си специалност - епидемиологията, Манянти пише и по-задълбочени трудове на тема секс и взаимоотношения между половете. Колкото до проституцията, тя иска читателите ѝ да разберат, че ако се върши доброволно с пълното съгласие на жената, това е работа като всяка друга и може да бъде доста високо заплатена.