Автор
Ева Лъчезарова

Жената на Уил Смит наруши мълчанието: Откриха ли най-после убиеца на Тупак?

Джейда Пинкет Смит сподели мнението си за ареста на заподозрян във връзка с убийството на Тупак Шакур, което се случи през 1996 г.

Тя публикува стори в Инстаграм, на което написа ”Сега се надявам, че можем да получим някои отговори и да намерим покой. R.I.P. Pac.“.

Джейда и Тупак бяха близки приятели, а двамата се запознали още в училище. Пинкет неведнъж е споделяла, че не са били обвързани романтично.

В петък беше съобщено от Associated Press, че полицейското управление на Лас Вегас е арестувало Дуейн "Keffe D" Дейвис като заподозрян във връзка с убийството на Шакур. Рапърът загина при стрелба през 1996 г. Арестът е първото голямо развитие на делото от инцидента, който се случи преди 27 години.

Според АП Дейвис е бил задържан в петък сутринта. Арестуваният заподозрян, че е поръчал смъртта на Шакур в качеството си на ръководител на гангстерска банда. На 7 септември 1996 г. Шакур е прострелян четири пъти, докато седи в кола на път за нощен клуб в Лас Вегас. 25-годишният рапър беше на върха на успеха си по това време и почина от нараняванията си на 13 септември. Въпреки спекулациите за убийството му, случаят остана неразкрит.

Новото развитие по делото за убийството на Шакур идва, след като разследването беше възобновено по-рано това лято. На 17 юли властите изпълниха заповед за обиск в дом в Хендерсън, Невада, свързан с Дейвис.

Заподозреният, който сега е на 60 години, твърди, че е един от тримата живи очевидци на убийството на Шакур, според книгата Compton Street Legends, публикувана през 2019 г.

Секива Шакур, сестрата на легендарният рапър, също сподели своите мисли и чувства относно ареста. "Това без съмнение е ключов момент. Мълчанието от последните 27 години около този случай говори силно в нашата общност. За мен е важно светът, страната, съдебната система да признаят тежестта на смъртта на този човек, брат ми, син на майка ми, син на баща ми. Неговият живот и смърт имат значение и не трябва да остават неразкрити или непризнати, така че да, днес имаме победа, но ще запазя присъдата си, докато не приключат всички съдебни процедури. Има много замесени ръце и остава толкова много около живота и смъртта на моя брат Тупак и нашето семейство Шакур като цяло. Търсим истинска справедливост на всички фронтове. "