Автор
Ева Григорова

Дейвид Бекъм бил толкова уплашен от заплахи за отвличане, че спал пред вратата на Бруклин!

Притесненият Дейвид Бекъм спал на пода до вратата на болницата в нощта, когато се родил синът му Бруклин - след като смъртни заплахи го накарали да се страхува за безопасността на семейството си.

По това време бившият капитан на Англия жестоко нападнат от част от обществеността заради червения си картон на Световното първенство срещу Аржентина през 1998 г. и редовно беше освиркван на улицата, като един полудял фен на футбола дори прати куршум по пощата на футболиста.

Размишлявайки върху това време и раждането на първото си дете Бруклин през март 1999 г. в лондонската болница в Портланд, Бекъм каза: “В момента, в който той се роди, изведнъж си помислих “как ще го защитя?“. “Тази нощ Бруклин спа до Виктория. Виктория каза: “Хайде, гушни се в леглото с мен“, а аз казах “в никакъв случай, ще спя с глава до вратата“. “Защото ме беше обхванала параноя, че някой ще го открадне.”

“Това трябваше да бъде щастлив момент. И това беше щастлив момент, разбира се. Но бях притеснен. “Не исках той да дойде в този живот, в момент, в който преминавах през това, през което преминавах. Виктория добави: “Получавахме заплахи за отвличане, още когато се роди Бруклин. “Искам да кажа, че дори не можеш да обясниш какво е чувството, защото не можахме да се скрием.“ Бекъм допълни: "Когато имаше заплахи за отвличане, тогава стана страшно."

Последиците от червения картон заемат голяма част от новата документална поредица на Netflix за 48-годишния Бекъм. Той обърна нещата на терена с помощта на мениджъра на клуба си сър Алекс Фъргюсън, въпреки че признава във филма, че все още работи върху случая и никога не е получавал никаква терапия за бурната реакция срещу него.