Автор
Антония Михайлова

Как живее наследницата на Лагерфелд - най-богатата котка в света

Известният моден дизайнер почина през 2019 г. и остави част от състоянието си - 200 милиона долара - на любимата си котка на име Шупет.

Всъщност, да не забравяме, че пухкавата красавица забогатя още приживе на известния си стопанин. Само през 2015 г. Шупет спечели 3 милиона долара от две рекламни кампании - една за японски козметичен продукт и една за немска автомобилна компания.

View post on Instagram
 

Лагерфелд ѝ осигури бодигард и две придворни дами. Тя пътуваше навсякъде с изработени по поръчка куфари от Louis Vuitton и Goyard. И дори имаше собствен iPad. 

През годините Шупет дори разшири своето портфолио. Сега то включва колекция от гримове с Шу Уемура, книга и модна линия и огромен брой последователи в социалните медии. Между другото, легендарният моден дизайнер даде и фамилията на любимата си животинка, така че днес тя се появява в онлайн пространството под името Шупет Лагерфелд.

View post on Instagram
 

Благодарение на щедростта на покойния ѝ собственик Шупет продължава да е обгрижвана от лична бавачка на пълен работен ден. Това е бившата икономка на Лагерфелд - Франсоаз Казот, която се грижи за нея ежедневно след смъртта на заможния ѝ стопанин.

Шупет се храни от дизайнерски порцелан с отделни чинии за вода, крокети и пастет. Сред любимите вкусотии на мъркащата лакомница са крокетите с пуешко или рибен сос. Наскоро нейният пресагент пусна поредица от снимки, на които Шупет може да се види как се наслаждава на тристепенно хранене, комфортно сгушена върху копринена възглавница.

Котката на Карл Лагерфелд с покана за най-известното светско събитие в САЩ
ЗВЕЗДИ
Автор Теодор Муховски

Котката на Карл Лагерфелд с покана за най-известното светско събитие в САЩ

Автор Теодор Муховски

Шупет е "много лесен за работа модел. Беше свикнала да я снимат, както и с целия шум около нея. Щом вижда камерата, тя започва да позира. 

Днес домашна любимка на великия Лагерфелд е приета подобаващо в клуба на световните знаменитости и е не по-малко известна от Ким Кардашиян или Анджелина Джоли. От нея не се иска нищо друго освен да мърка и позира. Умения, с които едва ли някой друг би заел мястото ѝ, ако не бе спечелил преди това любовта на самия Лагерфелд.

View post on Instagram