Автор
Ива Петрова

Гатьо оцелял под дъжд от куршуми, бил е пленен

Бившият командос Пеньо Гатевски – Гатьо от „Игри на волята”, е новият фаворит на зрителите. Много от тях дори видяха в него достоен наследник на Динко от Ямбол. 

С непринуденото си поведение 41-годишният пловдивски мачо спечели сърцата на зрителите на риалити шоуто, въпреки че на моменти е способен да озадачи с властващия си характер поведението си някои други участници в предаването. 

Даниел от "Игри на волята" разказа за своите сексуални истории
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Даниел от "Игри на волята" разказа за своите сексуални истории

Автор Ева Григорова

Той държи изключително на дисциплината и честната игра. „Владея емоциите си и трудно някой може да ме изкара извън релси. Ако някой успее, му пожелавам да е жив и здрав. След това обикновено е жив, но не е много здрав”, предупреди Гатьо още във визитката си за предаването. 

Явно още преди да се влкючи в риалитито, Гатьо бе решил, че ще е водач. И действително се изживява като такъв още от началото на предаването, което за него бе в племето на Гладиаторите. 

Гатьо даваше вид на човек, на когото не бива да се противоречи и едва ли тогава е допускал, че в един момент може да стане част от Амазонките. Когато това се случи, Гатьо не можеше да повярва.

Надеждите му, че ще се върне при Гладиаторите обаче бяха попарени от водещата и звезда от сериала „Откраднат живот” Ралица Паскалева. Актрисата категорично подчерта, че той е за постоянно при Амазонките. Въпреки че думите ѝ го съкрушиха първоначално, той успя да се събере и да обещае, че ще даде всичко от себе си за новия си отбор. 

Въпреки моментите, в които той не успяваше да прикрие носталгията си по Гладиаторите и в които проличаваше, че му тежи, че не е сред Гладиаторите, а в отбор, в който жените са повече, той все пак успява да се справи с новото предизвикателство. „Най-якото нещо е, когато човек се събуди и не е умрял. Това е най-якото нещо – събуждаш се и дишаш, имаш въздух”, сподели пловдивчанинът в един от последните епизоди. 

Клипчето с това му откровение предизивка вълна от реакции в социалните мрежи. Някои го коментираха с чувство за хумор, но все пак съзнаваха причините за изказването му. Като командос Гатьо на няколко пъти е попадал под дъжд от куршуми и даже е прекарал месец във военнопленнически лагер, припомнят от HotArena.

Побесняха: Зрители се заканиха да бойкотират "Игри на волята" след снощния епизод
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

Побесняха: Зрители се заканиха да бойкотират "Игри на волята" след снощния епизод

Автор Ева Григорова

Знае се, че по време на мисия в Ирак той е бил пленник на талибани. Що се отнася до опасните ситуации, пловдивчанинът е имал няколко такива. Гатьо, който се представи като „неосъждан, непреклонен, непоколебим”, хваща оръжие още на 18-годишна възраст. „Постъпих като наборен войник в 68-бригада Специални сили, Сили за специални операции, с една дума – командос”, разяснява Гатьо. С това име той се сдобил като войник, защото в армията „фамилията става малко име – от Гатевски ставаш Гатьо, от Иванов ставаш Иван”. 

Зад гърба си Гатьо има над 150 скока с парашут и е участвал в реални бойни действия. Бил е на две мисии в Ирак - в Кербала и Дивания. „Там подражавахме на американците, които ходеха с меки шапки, но един ден стана една зверска засада и много бързо си намерих къде ми е каската. Тогава вече забравих за меката шапка”, разказва Гатьо. В засада ги „натиснали” отвсякъде, свистели куршуми, чували се гърмежи. 

Ах, каква красавица: Вижте жената на Гатьо от "Игри на волята"
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Ах, каква красавица: Вижте жената на Гатьо от "Игри на волята"

Автор Ева Григорова

В тази и в други ситуации той видял да падат хора и от едната, и от другата страна. Когато стане престрелка, правиш това, което си тренирал. Оцеляването тогава е кошамар, изтъква той. „Като излезеш от базата не знаеш дали ще се върнеш в нея. Беше истински ад, отвсякъде стреляха. Там беше истинска война. Имаше кръв навсякъде”, откровен е Гатьо. Той напуска Силите за специални операции, за да изкарва повече пари и да купи дом за семейството си. 

От 15 години работи като лична охрана на заможен бизнесмен, чието име не споменава – „пази живота му, здравето му и имуществото му”. Смята се, че се касае за човек от подземния свят. Гатьо изглежда сериозен, понякога даже суров човек. Само жена му и близнаците им Младен и Рангел могат да накарат сърцето му да омекне. За да купи дом за семейството си, Гатьо напуска армията и започва да работи като охранител. 

Отново заради семейството си влиза в „Игри на волята”. Иска да покаже на синовете си какво е „доблест, цел и никой да не може да те спре”. „Който ме дразни, ще разбере кой е Пеньо Гатевски и ще си получи заслуженото... Аз съм лидер. Моделчета, манекенчета, жени, деца – всички ще слушат Пеньо Гатевски и ще му козируват. Пеньо води с твърда ръка и не дава на никого да се подиграва с него”. Това обяви самият той на влизане в Игрите, говорейки в трето лице за себе си. 

Докато едни се радват на забавните му коментари, други недоволстват от нрава му и склонността му да се изтъква и да се стреми към власт. Независимо от негативните отзиви обаче, като че ли бисерите, които пловдивчанинът ръси един след друг с такава непринуденост, няма как да не събуди симпатиите и интереса на зрителите към себе си и така да се превърне в най-колоритният участник в екстремното риалити.