Автор
Ива Петрова

Петра: Аз съм певица с история. Знам коя съм

Снимка: Стопкадър Нова тв

Поп фолк певицата Петра сподели съкровени мисли и спомени пред камерата на Мариян Станков-Мон Дьо. Изпълнителката, чиято звезда изгря с песента "Хищната хиена", е може би една от малкото от своя жанр, която си позволи да вмъкне в творчеството си политическа сатира. 

Вече 60-годишна, тя продължава да блести със своята неподражаема харизма и оригиналност.

Петра е артистичният псевдоним на Петя Атанасова. Певицата влезе в бизнеса с ярките си и лъщящи тоалети, с дългия маникюр, покрит с брокат и камъни, тежък грим и естравагантни прически. Все детайли, които придадоха на чалгата онзи особен живец, характерен с кичозния си натюрел и похотлив стил. 

Самата Петра не крие това и с гордост заявавя: "Аз съм певица с история. Знам коя съм. Да се плашат тези, които нямат история".

В интервюто тя връща зрителите назад във времената, в които неизвестната Петя Атанасова става звезда в едно от най-големите кабарета на бившия СССР. Тогава Петра е учителката по руска литература, завършила някогашния Ленинградски държавен университет „А. А. Жданов“ с руски, латински и немски език. А по-късно се превръща в звездата на 90-те Петра, псевдоним, който тя взима от името на баба си, която е гръцки емигрант. 

Променила ли се е? Ето как изглежда Хищната хиена Петра днес (снимка)
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Променила ли се е? Ето как изглежда Хищната хиена Петра днес (снимка)

Пред Мон Дьо Петра разказва лаконично, но откровено за почти всичките си коронни моменти от личния си и професионален живот до сега. Изповеди от типа на "Аз съм меркантилна" и признания, че "Командира” е песен за Иван Костов", са част от обстойното ѝ интервю. Пред водещия фолк дивата споделя и защо нарича България „държава на абсурдите”. Разказва и за трите си брака, както и за борбата ѝ сред джунглата на 90-те у нас.