Автор
Woman.bg

Изкуството на Фън Шуй в коридора: Вратата към жизнената енергия

портманто Клуни

Коридорът е помещение, на което не винаги обръщаме достатъчно внимание при декорирането. В много домове той се превръща в нещо като склад за дрехи и обувки, а понякога е напълно премахнато като функционално помещение, ограничено до малък кът близо до входната врата. 

Фън Шуй от друга страна, ни съветва да обърнем специално внимание на коридора: правилното обзавеждане на входната зона ще хармонизира не само атмосферата в къщата, но ще внесе ред и в собствения ни живот. Смята се, че коридорът е своеобразен портал на външния свят към нашия уютен дом. Това е и "визитна картичка" на нашето жилище, която веднага се връчва на всеки, който прекрачи прага ни. 

В допълнение, коридорът е интимно място по свой собствен начин, от което се впускаме всяка сутрин в "големия живот" и където се връщаме всяка вечер, опитвайки се бързо да оставим всичките си проблеми зад вратата. С помощта на изкуството на Фън Шуй може да го изпълним с позитивна енергия. 

Важно е енергията на Чи (жизнената сила) да циркулира хармонично в пространството на дома ни – да не се застоява, провокирайки апатия и отчаяние, но и да се “вихри”, създавайки предпоставки за кавги и спорове в къщи. И за да привлечем късмета в дома ни, си струва да започнем от коридора. Ето как да направим това според Фън Шуй.

портманто Фано

Фън Шуй Съвети за Ред и Хармония 

Основната предпоставка на Фън Шуй гласи, че късметът се появява там, където има ред. И е разбираемо! Ето защо първата стъпка е да освободим пространството от всичко излишно и да го подредим прецизно. Затрупването на коридора само ще ни пречи да излезем сутрин от вкъщи спокойни и в добро настроение, което може дори да унищожи положителната енергия в нас. 

Не бива да превръщаме коридора в сервизно помещение и да оставяме там всичко, което не знаем какво да правим. Добре е да проектираме мебелирането внимателно, предвиждайки достатъчно място за съхранение, включително закачалки, шкафове и чекмеджета за всички необходими неща.. Освен това, трябва да поддържаме помещението чисто и подредено по всяко време. Фокусираме се върху функционалността и простора и подреждаме всичко така, че нищо да не ограничава свободата на движението в коридора.

порманто Виран

Енергията в Коридора: Фън Шуй и Изборът на Цветове 

Енергията е нещо, което не може да видим, но чувстваме винаги много осезаемо. Създаването на спокойна и неутрална атмосфера може да стане с помощта на правилните цветови схеми. За това Фън Шуй ни съветва да боядисаме стените в пастелни цветове. Светлите цветове са чест избор, защото те създават усещане за светлина и чистота, а ние търсим именно това. 

За стените може да използваме цветове по наш вкус, но е добре да се придържаме към такива като успокояващото бяло, ефирното светлосиньо и нежното зелено. Напоследък, в проектите на интериорните дизайнери, наблюдаваме успешно вписани и други тонове, някои от тях наситени и дълбоки, което превръща коридора в доста впечатляващо произведение и спомага за приятните емоции - създава се уют и желание да се приберем вкъщи. 

Фън Шуй казва, че по същия начин трябва с внимание да изберем и цветове за мебелите и аксесоари, които ще разположим в коридора. Те трябва да са спокойни, в пълна хармония помежду си и да не са твърде крещящи.

килим за външна употреба

Фън Шуй и Изкуството на Килима: Какво Трябва да Знаете 

Във Фън Шуй всичко има значение. В това число е и килимът, който ще изберем. Специално внимание трябва да обърнем на цвета му. Той не трябва да се слива с пода, така че тук ще направим изключение като изберем контрастно решение. Такова например би могло да бъде килим в по-тъмен цвят. Моделът на самия килим може да изберем съобразно стила на интериора и да съчетаем хармонично с останалите елементи. 

Един лайфхак за късмет - сложете под него три китайски “златни” монети с дупки в средата, свързани с червен конец. Според майсторите на Фън Шуй, това ще привлече късмета в дома.

огледало Метрополис

Фън Шуй Съвети за Декорация и Осветление Коридорът може да се декорира и с картини, изобразяващи спокойни сюжети, в хармонични тоналности и положителни теми. Можем да окачим огледала, за предпочитане кръгли или овални по форма. Огледалата са важен елемент във Фън Шуй, тъй като те отразяват енергията. Трябва само да поставим огледалото така, че да отразява светлината. Това ще създаде усещане за простор, което от своя страна има допълнително положително въздействие. 

Основно правило е да не поставяме огледалото директно срещу вратата - смята се, че по този начин то ще "отрази" късмета, идващ в дома. 

Осветлението също има важна роля за привличането на късмет. Източниците на светлина трябва да разположим така, че светлината да залива пространството от двете страни на входната врата. Майсторите на Фън Шуй обещават, че това ще засили положителните вибрации и ще създаде добро настроение.

антре

Защо Помощната Зона в Коридора е Важна във Фън Шуй 

Във Фън Шуй съществува понятие като "помощна зона". В коридора това е мястото от дясната страна на входа на къщата. Именно там трябва да инсталираме масичка, рафт или помощно шкафче, за да оставим ключовете, телефона и други необходими дребни вещи. От енергийна гледна точка това решение се тълкува като желание на домакина да се грижи за своите гости, което означава, че според законите на Фън Шуй, такава енергия определено ще се върне при вас като бумеранг.

статуетка маймунка

Създаване на Баланс и Защита в Коридора: Фън Шуй Тайни и Практики 

Привържениците на изкуството на Фън Шуй задължително поставят фигурки в коридора, които ги предпазват от лош късмет. Например, малки фигурки на кучетата Фу пазят просперитета и неутрализират злите очи, фигурки на небесни воини, които защитават от зли духове и прогонват враговете или същества Пи Яо, които защитават къщата по време на бизнес пътувания и командировки и привличат финансови потоци. 

Кристалите от своя страна се свързват с привличането на късмет и благополучие. Може да поставим няколко кристала в коридора, за да усетим позитивната им енергия и в същото време да придадем стил на интериора. 

Растенията са чудесен начин да внесем природата във вашия коридор и в същото време да подобрим енергията в жилището. Може да поставим едно или две растения на входа,, в зависимост от нашите предпочитания.

купа

Как Да Подобрим Финансовата Енергия в Коридора чрез Фън Шуй 

За да привлекат паричния поток към къщата, експертите по Фън Шуй издават малък лайфхак - купа бонбони в коридора. Трябва просто да я поставим на подходящо място и да следим тя винаги да е пълна. Това не само ще се хареса на вашите гости, но и ще привлече пари и късмет. 

След като сте приложили тези прости Фън Шуй принципи в коридора си, ще забележите подобрение в енергията и обстановката. Това пространство ще стане по-приветливо и приятно, а ние ще се чувстваме по-добре, по-спокойни и по-щастливи. Не забравяйте да поддържате коридора си чист и приветлив, тъй като това е ключов фактор за привличане на късмета в дома според Фън Шуй. 

Внимавайте да не претоварите пространството, а най-добре потърсете вдъхновяващи идеи за мебелирането и декорирането на коридора в богатата продуктова гама на Мебели Виденов. Тук ще откриете разнообразие от портманта, шкафове за обувки, огледала и етажерки, които ще внесат стил и хармония във вашия дом и ще ви помогнат да привлечете късмета в дома си. Не забравяйте, че антрето е първото, което посреща всеки наш гост, а с модерните предложения на Мебели Виденов ще направите първото впечатление незабравимо.

(платено съобщение)