Автор
Веселина Петрова

Ако сте решили да посетите Камбоджа, внимавайте: Маймуна "налази" турист, докато спи

Следващата история може да ви се стори малко смешна или потресаваща, но все пак е факт и не трябва да бъде пренебрегвана. Особено, ако сте решили да изследвате като турист Камбоджа. 

А ето и историята накратко. Британски турист е бил изненадан от маймуна, която е проявила любовни чувства към него. "Нападнала" го е, докато е спял и е започнала да прави любов с него... 

Групата млади британци пристигнала късно вечерта в хотела. Били много изморени от обиколка на културните забележителности и легнали да спят. Един от тях обаче забравил да затвори прозореца на стаята. И бил събуден от странно усещане. А когато отворил очи, с изненада открил, че удоволствието, което изпитва, е причинено от... голяма маймуна. Приятелите му чули виковете и се втурнали в стаята, за да видят какво се случва. Хванало ги обаче страх и решили да подмамят маймуната с викове отдолу, опитвайки се да я привлекат да излезе от стаята, подхвърляйки банани.

Тази история се завъртя в социалните медии и предизвика милиони коментари, пише "Телеграф". Дори се появиха видеоклипове и снимки, качени услужливо от приятели на пострадалия. 

„Предупреждаваме всички туристи, че трябва да затворят прозорците на всички етажи, до които достигат дърветата“, казва служител на камбоджанската туристическа индустрия. 

И допълва: “Стаите са с климатици и няма нужда да държите прозорците отворени. Не е тайна, че нашите маймуни много приличат на хората - могат да крадат и изнасилват, в зависимост от настроението си. Насиленият човек е заспал на отворен прозорец”.

„Сексуална активност за удоволствие, а не само за размножаване, се наблюдава при маймуни, орангутани и шимпанзета“, казва Анхел Гаел, зоолог от Испания. 

Той обяснява, че именно в Камбоджа живее вид маймуни, който се намира възможно най-близо до антропоидите – малки маймуни или гибони. Те могат да желаят секс с човек, заради самия секс. А мозъкът и паметта им са толкова развити, че успехът се записва там. И ако приматът хареса секса с човек, той, подобно на хищник, ще търси човешка плът отново и отново", казва зоологът.

Така че бъдете внимателни. Затваряйте прозорците, за да не влезе през тях нежелан посетител, докато спите.

Камбоджа е разположена в южната част на Индокитайския полуостров. На запад и северо-запад граничи с Тайланд, на север с Лаос, на изток с Виетнам; юго-западните брегове се мият от водите на Сиамския залив. 

Няма друга държава в Азия, която да носи в себе си толкова много противоречия. От една страна, това е едно красиво място с невероятни природни богатства, а от друга – страна с варварско военно минало.

Има райони, които са истински рай за почитателите на кулинарията. Тук можете да ядете до насита пресни морски дарове, вкусни местни плодове като манго, лайм и ананас.