Автор
Теодор Муховски

7 признака, че душата ви е имала много минали животи

Хиндуизмът, будизмът и някои други религии, както и философски и езотерични учения, вярват в прераждането на душата от едно тяло в друго в продължение на няколко земни живота. С други думи, след смъртта душата ни се преражда отново, за да "отработи кармата си" или да изпълни задачи, които не сме успели да свършим в миналото. 

Целта на душата по време на прераждането е да постигне просветление, т.е. да се откаже от земните удоволствия в полза на духовното развитие, което включва следване на законите, предписани във всички свещени писания. И след като душата постигне тази програма, кармичната ѝ работа приключва, прераждането също. 

За щастие, благодарение на някои натрапчиви знаци все още е възможно да разберем дали душата ни е имала други животи. 

1. Усещане за дежавю 

Имало ли е случаи в живота ви, когато, озовавайки се на ново място, осъзнавате, че вече сте били там, но не можете да си спомните кога точно? Или може би в някой разговор сте забелязали, че някога сте чули абсолютно същите фрази, въпреки че всъщност не би могло да бъде така? 

Ако отговорът е "да", значи не живеете първия си живот и това, което ви се е случило в миналото прераждане, ви се е случило. Подсъзнанието си спомня моменти, които е трудно да бъдат обяснени с логиката.

2. Имате цветни и пророчески сънища 

Човечеството изучава сънищата от много векове. И най-често сънуваме това, за което мислим, но в други интерпретации. Не всеки обаче има цветни сънища, които могат да бъдат възпроизведени от начало до край. И със сигурност не сънища, които след това се сбъдват. Казват, че само "опитните" души могат да притежават такава дарба. 

3. Сънищата ви често се повтарят 

Сънищата, които точно се повтарят от година на година, са още един знак, че живеете на този свят от дълго време. Особено ако нощните ви видения са свързани с обстоятелства, хора или места, за които изобщо не знаете нищо. Съществува вероятност по този начин подсъзнанието да си припомня предишни житейски преживявания. И то в момент, когато сте възможно най-спокойни. 

4. Имате добре развита интуиция 

Ако несъзнателно често предвиждате някои събития, които се случват във вашия живот или в живота на другите, това означава, че не живеете първия си живот. Съществуват мнения, че само онези души, които са получили знания и мъдрост от други прераждания, могат да притежават добре развита интуиция. Това, между другото, е голям талант, който трябва да се използва с благодарност. 

5. Привличат ви религията, езотериката, философията и всичко непризнато 

Преди да достигнем до главната цел на нашето съществуване - просветлението, е необходимо да прочетем трудовете на хората, които са се стремили към него. И ако душата ви е привлечена от подобни знания, това означава, че сте на път да поправите грешките, допуснати в предишния живот. 

6. Опитвате се да не правите грешки в живота 

Петър Дънов за могъщата и животворна сила на скъпоценните камъни
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Дамянова

Петър Дънов за могъщата и животворна сила на скъпоценните камъни

Автор Антония Дамянова

А ако говорим за грешки, "опитната" душа със сигурност прави по-малко от тях. Или поне разбира тяхната същност. Анализирайте живота си: колко чиста е съвестта ви, успявате ли да не се поддавате на изкушения, умеете ли да прощавате? 

7. Чувствате се по-възрастни от годините си 

Учените по света отдавна говорят за децата индиго, чието развитие до голяма степен изпреварва реалната им възраст. В нашето съвремие такъв термин не съществуваше. Но ако често сте се чувствали по-възрастни от годините си, на които сте, или са ви казвали, че сте по-мъдри от годините си, това означава, че имате опит от минали животи. 

Мнение на астролог 

Често пъти хората проявяват любопитство към миналите ни животи. Темата за кармата и преражданията предизвиква чувство на недоверие у много хора, защото човешкият мозък е организиран по такъв начин, че се нуждае от доказателства. 

Нека я разгледаме от гледна точка на астрологията. Астрологът, който знае момента на вашето раждане, може да възстанови картината на звездното небе в онзи момент, когато сте се въплътили в този свят. По принцип целият хороскоп е резултат от това, което е било в предишните ви прераждания: всяка точка сочи към някакво свойство на характера или към събитие, идващо от миналия опит. 

В края на краищата това, което е дадено на човек от раждането му, не е възникнало от само себе си, а е било изработено от него в предишни животи. С всичко това се занимава кармичната астрология, която определя основната задача на въплъщението на човека. 

Цялата информация, дадена в хороскопа, е работа, т.е. всичко, което човек е натрупал за много прераждания на Земята. Астрологията разкрива и потенциала, цялото разнообразие от възможности и разнообразни варианти на живот, които могат да бъдат изживени. Дешифрирайки картата на звездното небе, астрологът може да предскаже вашите наклонности и линия на съдбата. 

Съдбата е следствие от вашия избор, а не въпрос на случайност. Налице е определена закономерност. Въз основа на сбора от миналите ви постъпки, житейските ви уроци, съдбите на хората, които ще срещнете, и момента на раждане е избран. Хороскопът дава перспектива, по-широк поглед върху живота и събитията, които ви се случват. 

Двете важни точки на хороскопа - Асцендентният лунен възел и Десцендентният лунен възел - ще ви помогнат да определите кога за последен път се е въплътил даден човек, къде и какво е правил. 

Познаването на причините за нечие прераждане ни дава възможност да правим уверени планове за бъдещето, да не пропускаме решаващи шансове в живота, позволява ни да пестим енергия и да не я разпиляваме в безперспективни посоки. Несигурността дезориентира, а неизбежността успокоява ума. Колкото по-ясна е целта, колкото по-остър е фокусът, толкова по-лесно се постига тя. 

Това е безценната полза от съвместното изучаване на прераждането, духовните практики и астрологията. Прилагането на тези знания на практика ни позволява да разберем от какво се нуждаем за щастие, за да получим максимално удовлетворение от живота.

Сякаш се познавате от минал живот: 12 признака за кармична връзка
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Сякаш се познавате от минал живот: 12 признака за кармична връзка

Автор Woman.bg