Автор
Веселина Петрова

Жената, родила 8 деца наведнъж, днес е уважавана многодетна майка

През 2009 г. една жена роди осем деца наведнъж. Трудно е да си представим какво е да носиш осем бебета вътре в корема си... А той изглежда наистина огромен. Самата Надя обаче също не е очаквала да се сдобие с толкова много наследници.

Според Надя лекарят, който е направил ин витрото, я е измамил. Тя е едва на 21 години, когато за първи път започва опитите си да стане майка с помощта на асистирана репродукция. В този момент се разделя със съпруга си: той е против идеята за ин витро оплождане и вярва, че всичко трябва да се случи естествено. 

През 2001 г. се ражда първото дете - Николай. Година по-късно се ражда второто бебе – този път момиченце, Амера. След това имаше още три бременности, едната от които с близнаци. По времето, когато жената е забременяла с осем ембриона, тя вече вече има шест деца, едно от които страда от тежка форма на аутизъм. 

В клиниката са били останали 12 ембриона. Не е ясно какво е мислил лекарят, но Надя твърди, че я е подвел. 

„Първо имплантирахме шест ембриона. Тогава лекарят каза, че не са се хванали, затова имплантира още шест. В крайна сметка си помислих, че ще родя две момичета - оказаха се осем", разказва жената в пресата. 

Децата се раждат в 31-ва седмица с цезарово сечение. Грижата за тях поемат 46 човека медицински персонал. 

Лекарят, направил ин витрото, губи медицинските си права след четири години.

Сега жената има 14 деца и е самотна майка. 

Първоначално всички ѝ помагат - случайни хора, благотворителни организации, често са я давали по телевизията. Но после историята ѝ омръзнала и тя остава сама.

Има нужда обаче от пари, за да храни децата. Работи каквото ѝ попадне - дори участва във филми за възрастни и танцува за пари в стриптийз клубове. 

View post on Instagram
 

Въпреки многобройните раждания, влиза бързо във форма. Правила си е и пластични операции, искала е да прилича на Анджелина Джоли. 

В един момент изпада в трудна финансова ситуация и заради натрупани дългове, къщата на семейството е под въпрос. Имало е опасност да им я отнемат. Но Надя се връща в родния си град и се хваща на работа като консултант - имала е медицинско образование. Постепенно си стъпва на краката и от стриптизьорка се превръща в уважавана майка на 14 деца. Няма време за себе си, но има много деца, които я обичат. През януари родените осем на брой близнаци стават на 13.