Автор
Ева Григорова

Как да получите оргазъм, ако никога не сте го изпитвали

Нека разгледаме деликатния въпрос заедно със сексолог. Често оргазмът се превръща в своеобразен маркер за добрите отношения в една двойка. Но понякога при пълно разбирателство в живота, в спалнята се случва точно обратното. 

Често вината е в неспособността на жената да получи оргазъм, която мъжът не е в състояние да преодолее, колкото и да се старае. За това защо се случва така и как да решите този проблем, разказа сексолога Екатерина Любимова. 

Какво представлява оргазмът? 

Оргазмът е не само кулминацията на сексуалната възбуда, но и вечен препъни камък за голяма част от жените. Често жените, които изпитват проблеми с постигането на оргазъм по време на интимна близост, смятат, че този проблем е чисто физиологичен по природа. 

Но в действителност настъпването или ненастъпването на оргазъм зависи повече от силата на емоционалното напрежение и еротичната фантазия, отколкото от физиологията. В механиката на сексуалната възбуда психиката и впечатленията играят, може би, главна роля. И така, дори да нямате развити ерогенни зони, намирайки се в подходяща ситуация, можете да изпитате най-яркия оргазъм. 

Какво влияе върху способността за получаване на оргазъм? 

Техническата страна на секса, неговото изпълнение, разбира се, не играе най-малката роля за способността да получите оргазъм с партньор; психологическата страна на процеса за жените обаче е много по-важна. Способността за достигане на върха на удоволствието е свързана с отношението към фигурата, възприемането на себе си, личността, тялото и темата за секса. 

Психиката е отговорна за способността за оргазъм при жените, която може да бъде потисната от срамежливост, ненужни мисли или табута. Жената е отворена към ярките емоции само когато се отдаде изцяло на процеса и изпусне контрола. 

Оргазмът е основната награда от тялото в отговор на любовта към него и желанието за сексуално удоволствие. Без психологическа откритост никакви техники, дори и най-изтънчените, няма да допринесат за удоволствието. 

Но не бива да забравяме за "инструменталната" част - жените трябва да развиват своите ерогенни точки, външни и вътрешни (точките във влагалището), като за целта използват специални секс играчки. 

Защо никога не съм получавала оргазъм? 

Обърнете внимание, че насаме със себе си, в процеса на мастурбация, да се постигне оргазъм е лесно и просто. Но по време на интимна близост с партньор при жените често се включва неволен контрол над тялото, над поведението, лицето и емоциите им, което съвсем не способства за постигане на удоволствие. 

Жените, които имат трудности с освобождаването по време на секс, трябва да се научат как да преодолеят състоянието на изолация. Това може да стане чрез консултация с интимен психотерапевт или посещение на обучение за събуждане на оргазма, където, наред с други неща, се научават да изключват контрола и мислите и напълно да се разтварят в усещанията. 

При разработването на програмата на такова обучение трябва да се обърне специално внимание на начините за натрупване и увеличаване на възбудата по време на секс. Те позволяват да се достигне до върховата точка, ако няма вътрешни пречки. 

Как да различим оргазма от обикновения екстаз? 

Как да различим оргазма от обикновения екстаз - много актуален въпрос за онези жени, които никога не са достигали до кулминацията. Прието е да се отговори, че е доста лесно да се разбере интуитивно, защото оргазмът не може да се обърка с нищо друго. Трудно е да се спори с този отговор. 

От физиологична гледна точка оргазмът е спонтанно свиване и отпускане на вагиналните мускули и последващо физическо отпускане и удоволствие. Докато екстазът е просто приятно усещане. Като цяло златното правило е следното: ако не е сигурно, че сте имали оргазъм, има вероятност просто да не сте имали такъв. 

Как да получаваме редовно оргазъм? 

Тези, които искат да получават редовно оргазъм, не трябва да пренебрегват различните видове стимулация, защото оргазмът не е непременно свързан с вагиналния секс. Ако партньорът ви не ви е довел до върха по време на коитус, помолете го да продължи да ви гали с ръце, орално или със секс играчки. Ако изпитвате оргазъм, но не толкова често, колкото бихте искали, трябва да се загрижите за развитието на чувствителността на зони като G-точката. 

Оргазмът често се предизвиква от клиторна стимулация, а за да го изпитате вагинално, трябва да използвате специални техники за прехвърляне. Ако нямате физиологична връзка между оргазма и това, че мъжкият полов орган е във вас - защо тялото ви трябва да реагира по подходящ начин? 

Възможно ли е да направите оргазма по-ярък? 

Усещането за оргазъм може да се направи по-ярко, като се стимулират две области едновременно. Например можете да прибегнете до анална стимулация, която ще добави разврат към секса. Съществуват обаче и други методи, които не могат да бъдат научени, като прелиствате списание или се консултирате с приятелки. 

Опитните секс треньори по време на лична среща ви учат да "включвате" по време на секс няколко ерогенни зони наведнъж. Тези техники ще ви позволят да изпитате цяла гама от емоции, получавайки много по-голямо удоволствие от секса. Също така усещанията ще бъдат по-ярки, ако разнообразите сексуалния си живот, за да въведете в него повече начини за взаимно задоволяване. Например новите техники за орален секс определено ще добавят ярки цветове в сексуалния ви живот! 

Какви са ползите от оргазма? 

Оргазмът е вероятно най-силното усещане в живота, освен просветлението от медитацията. Несъмнено основната му полза е произтичащото от него чувство на удовлетворение. В натоварените графици на живота, когато жените са принудени да препускат между работата и почивката, е важно да се научат да изпитват удовлетворение и релаксация. 

Какъв е смисълът да имаш добра работа, ако тя пречи да се наслаждаваш на живота? Личният живот, интимната му страна, е най-интимното нещо, което човек има, процес, който изисква максимална откритост. Ако работата не ви устройва, можете да я смените; ако партньорът не ви устройва, можете да започнете нова връзка. 

Но ако в живота ви няма удовлетворение - трябва да промените живота си. Защото хармоничният сексуален живот е онова ядро, онова преживяване на приятни чувствени удоволствия, което е неприкосновен резерв от позитивизъм, за да се преодолеят всички трудности в живота.

Заседнал живот, високи токчета и още 7 неподозирани причини за липсата на оргазъм
НОВИНИ
Автор Ива Петрова

Заседнал живот, високи токчета и още 7 неподозирани причини за липсата на оргазъм

Автор Ива Петрова