Автор
Woman.bg

Теодора от „Фермата“: Превърнах се в сянка на самата себе си

Теодора от „Фермата“, която влезе в риалитито плахо, но постепенно разцъфна и показа впечатляващи качества, направи болезнено лично признание. Красивата учителка от отбор „Канатица“ разказа, че пет години е страдала от тежко хранително разстройство и се е превърнала в сянка на самата себе си. "Изглеждах отвратително. Всичко тръгна от коментарите на родителите на бившия ми, които имаха очакване да изглеждам по определен начин. Беше труден период.

Обръщах внимание само на това колко усилия трябва да полагам, за да бъда перфектна отвън. Влизаш в една въртележка, в която огледалото вече не само няма стойност, то е изкривено“, разкри Теди пред актрисата Присияна от конкурентния отбор „Елбетица“, която чувства близка. 

 

След години мъки учителката обаче успяла да се измъкне от порочния кръг на гладуването и започнала да приема и обича себе си. „Най-накрая стигнах до момента, в който се харесвам и се чувствам женствена. Тренирам и сега виждам в огледалото една едра, но силна жена. Имам стойност, независимо от моите килограми. Стойността не се мери по кантара, по образа в социалните мрежи и по пластичните операции“, заяви уверено Теди. Според Присияна, която живее във Великобритания, манията по перфектното тяло често е въпрос и на народопсихология

„В Англия едрите жени ходят с къси рокли и хич не ги интересува. В България обаче е задължително да си слаб, за да си харесван. Мъжете харесват слаби жени, жените искат да са манекенки. най-Най-грозното нещо, което може да се случи, е стойността на жената да бъде определяна по външния й вид. На Запад това е все по-рядко срещано, но на Балканите е норма“, обобщи тя.