Той е феномен в музикалния свят, продава повече билети от Бионсе и Роби Уилямс, има над 40 млн. продадени албума и 500 платинени отличия. Наричат го „Краля на валса”, защото е накарал целия свят да танцува. След три посещения у нас и пет блестящи концерта, Андре Рийо идва отново в България през март. Българските му почитатели са многобройни и само за пет дни билетите за концерта му са разпродадени на 80%.

Концерт - майстор на оркестъра на Андре Рийо е българката Кремена Минева, който роботи с него от 28 години. „Оркестърът промени коренно живота ми”, казва тя. „Получих още едно семейство. Обожавам колегите си – ние се храним заедно, пътуваме, спим, на сцената сме заедно. На сцената имаме един обмен на енергия, такова изключително преживяване, че след концерт не мога да заспя от този адреналин и емоции”, разказва Кремена.

Самият Андре Рийо прекарва половината си живот като цигулар и диригент в класически симфоничен оркестър до 1987 г, когато създава оркестъра „Йохан Щраус”, първоначално с 12 музиканти, а сега те са вече 60. Това го прави най-големият частен оркестър в света. В спектаклите на Рийо участват музиканти, хорови изпълнители и солисти от най-различни националности.