Автор
Пепа Попова - Пепита

Опаковани в любов: идеи за емоционални подаръци на Коледа

С наближаването на коледните празници сме отново в търсене на подарък за любимите си хора. Времето навън – пухкавият първи сняг, с който се събудихме в неделя допълнително ме накара да се замисля с какво да изненадам близките си тази година. 

Може би сте чували, че преживяванията са новите най-желани подаръци...

Е, поне това показа Google, когато потърсих идеи за размяна на коледни подаръци в неделя сутрин. Трябва да се съглася за пореден път с него. Това, което всички ние наистина искаме, са моменти, думи и напомняния, че сме харесвани и обичани.

Искаме още една прегръдка с нашия дядо, който вече не е с нас, искаме децата ни да ни кажат, че помнят спомените, които сме направили за тях, и искаме картичка с рецепта с прочутия сладкиш на баба ни, написана с нейния собствен почерк, за да можем да запазим спомените си за нея в нашата кухня всеки път, когато го приготвяме. Преживяванията, специалните моменти и историите надделяват над всичко, което можете да „добавите в количката“ или което можете да купите с голямо намаление по време на Черния петък.

С една дума, не правете коледните подаръци заради вещите (колкото и намалени да са), направете ги с мисъл за човека, който обичате. Така няма да сгрешите никога.

Кои са най-добрите емоционални идеи за коледен подарък, които можете да подарите на семейството си през този празничен сезон?

Ето няколко безплатни или не толкова скъпи идеи за уникални, обмислени и емоционални подаръци, с които да ги зарадвате:

Любими спомени във времева капсула

Времевите капсули могат да бъдат идеалният подарък за всички, особено за майките. Защо да не поставите всичките си любими спомени заедно във времева капсула, с която да зарадвате майка си тази Коледа? Това може да бъде видео колаж, фото колаж или аудио съобщение, което вашите близки ще имат завинаги. Най-добрата част? Безплатно е! Лесно, уникално и обмислено.

Семейни рецепти

Книгата с рецепти, събрала всички семейни кулинарни тайни преминава през поколенията. Съберете любимите си в красиво отпечатана книга или просто в папка и я подарете на някой в живота си, който знаете, че би я оценил. 

Майка ми всъщност направи това за мен и за сестра ми преди няколко години – написа лично в красиви тефтери за двете ни начина на приготвяне на всички онези любими ястия, които сме обичали през годините, събра всичките ни любими рецепти, с които израснахме и остави достатъчно страници, за да добавяме свои. Трябва да си призная, че това е едно от моите най-ценни притежания.

Семейно дърво

Можете да направите родословно дърво. Мисля, че всеки има някакъв интерес към миналото на своите предци - дори и да е само да види откъде са дошли! Това би означавало много повече от всяка друга снимка, която виси по стените на нашите домове. Подобно дърво ще ни напомня за всички онези прекрасни истории за това колко далеч сме стигнали оттогава. Можете да поканите семейството си да си сътрудничи и да добави своите спомени и истории на тези, които вече не са с нас.

Плейлист в Spotify с песни, които го карат да мисли за мен

Това, което наистина искам от моя съпруг тази година, е безплатно: плейлист в Spotify с песни, които го карат да мисли за мен.

А аз мога да го зарадвам със стар часовник или комплект копчета за ръкавели с GPS координатите на мястото на първата ни целувка..., или свитък със 100 причини, поради които го обичам...

Да, с времето все по-вярно и актуално става да подаряваме преживявания и време заедно, а не материални подаръци.

Точно такова е и предложението на Castello за Коледа тази година... Преживяване за всички сетива заедно със специалната кутия на Castello със селектирани сирена, които разкриват целия спектър от вкусове и форми на марката.

С подобна кутия и бутилка от любимото вино романтичната вечер пред камината с любимия ви е гарантирана. 

Потопете се в кадифено-нежната прегръдка на сирене бри Castello, отхапете леката острота на синьото сирене Castello Danablu и завършете кулинарното си пътешествие на хавайските екзотични плажове.

В топлата пясъчна прегръдка на морския бриз, с лек привкус на ямайски ром и папая, където ще ви потопи Castello Hawaii ананас и бадеми.

С подобна кутия и бутилка от любимото вино вечерта с любимите приятелки ще остане паметна.

Ако искате да изненадате някого с подарък, подарете му палитра от вкусови преживявания с кутията на Castello Cheeseboard Special Box.

Весела и емоционална Коледа!