Автор
Антония Михайлова

Тези черти на лицето издават, че срещу вас стои вещица

"Вещиците имат привлекателен външен вид, често пускат косите си и не позволяват на другите да ги докосват. Не напразно в миналото хората са вярвали, че силата на вещицата се крие именно в косата ѝ. Цветът на очите може да бъде черен, наситено син или зелен", споделя ясновидката Кажета Ахметжанова.

Малко история 

Митовете и легендите на много култури и народи са изпълнени с истории за жени с огромна магическа сила, която те са използвали, за да навредят на другите. На тях най-често били приписвани случаи, свързани с масова смърт на добитък или унищожаване на реколтата.

По време на Инквизицията огромен брой жени, заподозрени в магьосничество, били измъчвани и изгаряни. Дори е създаден специален трактат "Чукът на вещиците" - ръководство, което да помогне за идентифицирането на вещица сред уважавани майки и дъщери. Мрачните времена отдавна са отминали, но си струва да си припомним мъдрите думи на нашите предци: "Приказката е лъжа, но в нея винаги има доза истина...".

Съвременна вещица

Всеки човек има своя собствена енергия. Многобройни научни изследвания са доказали, че около физическото тяло има и енергийно тяло. Човек се ражда със способността да влияе на енергийните полета на други хора, особено когато това са мощни негативни емоции. А същите могат да причинят значителна вреда.

След такова въздействие човек получава дупка в енергийната си защита и с него започват да се случват странни и неразбираеми неща - развиват се неидентифицирани заболявания, случват се неприятности, следващи една след друга, необяснима меланхолия постоянно превзема мислите и чувствата на жертвата, която постепенно може да бъде обсебена от депресия, а оттам и до желание за самоубийство. 

Вещицата невинаги наранява умишлено, тя може просто да се "храни" от аурата на щастлив човек. Следователно ненапразно завистта, гневът и алчността са основните черти, приписвани на хората с магьоснически качества. Нещастният човек по същество се опитва да "откъсне" парче от щастието на някой друг. Има обаче няколко издайнически признака, по които такъв човек може да бъде идентифициран - става дума за няколко определени черти по лицето:

Очи 

Очите на тези хора са студени и излъчват гняв, дори когато човек е буквално затрупван от комплименти и доказателства за приятелско отношение. Принадлежността към дявола се приписва на хората с хетерохромия (два различни цвята на едното око) и различни цветове на очите. Тази патология се среща при приблизително всеки стотен жител на планетата. Тези с упорити, дълбоко поставени очи също биват класифицирани като вещици - такива хора не показват открито емоциите си, завиждат и от тях може да се очаква "удар в гърба". Страбизмът, при който двете очи гладат в различни посоки едно спрямо друго, също може да е признак на магьоснически способности.

Бенки 

Те буквално покриват цялото тяло и лице на вещицата, ставайки особено ужасни с възрастта. Те често имат необичайна форма и образуват различни мистериозни форми.

Нос 

Дълъг прав или извит "хищен" нос разкрива собственика си като труден човек. Такива носове са характерни за хора със силна воля, целенасочени и "самостоятелни". Те са готови буквално да вървят лице в лице към целта си.

Ако сте Близнаци, името ви е Хърмаяни. Ако сте Водолей - Сабрина: Каква вещица сте според зодията
НОВИНИ
Автор Антония Дамянова

Ако сте Близнаци, името ви е Хърмаяни. Ако сте Водолей - Сабрина: Каква вещица сте според зодията

Автор Антония Дамянова

Как да се предпазите от негативни влияния 

- На първо място, трябва да сте по-малко склонни да се хващате на стръвта на свадливи хора, било то от улицата, в транспорта, или на работното място. Опитайте се да избягвате конфликтни ситуации. 

- След тежък работен ден е по-добре да вземете топъл душ. Водата отдавна се смята за най-добрата защита срещу злите очи.

- Ако чувствате, че нещо нередно се случва с вас, отидете на църква, разходете се сред природата. Правете неща, които ви успокояват и ви вдъхват увереност и спокойствие.

В наши дни хората с необичайни способности и качества не са преследвани за магьосничество, а напротив, будят възхищение. Но ако не искате да бъдете наранени, по-добре е да избягвате разговори с непознати, при които да им споделяте за лични или на близките ви успехи. Щастието обича тишината!