Бъдете смели със смесването на сладко и солено, особено с Castello® Danablu. Нашата рецепта за меденки с датско синьо сирене Castello®, мандарини и мед ще ви накара да се усъмните в здравия ни разум на пръв поглед, но сладките меденки, киселите мандарини, пикантното синьо сирене и подсилващият вкуса мед са невероятна комбинация и ще ви отведат на неповторимо вкусово пътешествие. Опитайте сами. 

Необходими продукти: 

За меденките: 
500 г брашно 
150 г кафява захар 
1 яйце 
125 г масло 
1ч.л. ванилова есенция 
5 ч.л. канела 
2 ч.л. смлян джинджифил 
2 ч.л. смлян кардамон на прах 
2 ч.л. сода за хляб 
1 ч.л. черен пипер 

За топинга: 
100 g датско синьо сирене Castello® 
24 парченца мандарини 
мед за поръсване 
2 стръка розмарин 

Приготовление
1. В голяма купа разбийте маслото до гладкост, добавете кафявата захар и ваниловата есенция, разбъркайте на средно висока скорост до кремообразна смес. 
2. Разбийте яйцето в продължение на 2 мин. 
3. В отделна купа смесете брашното, содата за хляб, джинджифила, кардамона и канелата. Бавно ги комбинирайте с мокрите съставки. Тестото ви за меденки трябва да е леко лепкаво. 
4. Направете тестото на топка и го поставете в хладилника за минимум 3 часа. 
5. Извадете тестото от хладилника и го поставете върху леко набрашнена повърхност. Разточете тестото с дебелелина около 5-6 мм. 
6. С помощта на кръгла формичка изрежете меденки и ги поставете върху поднос. 
7. Поставете ги във фурната на 180°C за 10-12 минути, докато станат златисти. Оставете ги да се охладят върху решетка за охлаждане. 
8. След като изстинат напълно, добавете върху всяка една от тях малко парче синьо сирене Castello®, резенче мандарина и няколко листа розмарин. Поръсете отгоре с мед и се насладете!

(в материала има продуктово позициониране)