Автор
Антония Михайлова

Мрачното пророчество на сибирския староверец - остават 15 години преди бедствието

За съвременните хора староверците са като пътеводна светлина в живота. Това са хора, които са успели да оцеляват по време на различни природни и политически катаклизми, запазвайки своята вяра, култура и традиции. Те имат свои собствени разбирания за битието, вярвания и обичаи. Староверците са пазители на древната култура и познания.

Иркутският етнограф и местен историк Артемий Полоцки посвещава живота си на изучаване на предсказания на староверците. Артемий смята, че пророчествата за катаклизми са много вероятни и имат известна цикличност. Неговите заключения се основават, наред с други неща, на пророчествата на старовереца Егор Кухлин. Отшелникът е живял през 70-те години на миналия век на границата на Тива и Краснодарския край. Знахарят бил известен като пророк и магьосник.

Руският етнограф пише книга, в която описва пророчествата на сибирския староверец Егор Кухлин за глобалните катастрофи и края на света: „Тъмнината ще дойде от небето, обвита в дим и огън, демонична тъмнина ще излезе от корема на земята и когато се срещнат помежду си, няма да има живот нито за силния, нито за слабия, нито за бедния, нито за богатия, нито за свободната птица, нито за звяра в клетка". Той твърди, че това ще се случи, когато: „Слънцето ще бъде покрито от три луни и студ и тъмнина ще настъпи на земята за цели три часа“.

Според тълкуванията на Полоцки пророкът описва продължително слънчево затъмнение. От научна гледна точка кандидатът на философските науки изчислява, че такова дългосрочно явление може да се случи през лятото на 2038 г. Осите на Земята, Слънцето и Луната ще съвпаднат за изключително дълъг период от време. 

Подобно невероятно явление се е случило в миналото по време на разпадането на древноегипетското царство и управлението на Византийската империя. Същото пророчество предсказва и друг известен мистик от Сибир, близък до семейството на руския император Николай II – Григорий Распутин. 

Той също говори в предсказанията си за тъмнина и изчезване на слънцето. Когато Земята бъде „обвита в мъгла от нещастие“, климатът ще се промени, казва известният руски монах.

Хората ще се събудят различни: Древното пророчество, което трябва да се сбъдне през февруари 2027 г.
НОВИНИ
Автор Антония Дамянова

Хората ще се събудят различни: Древното пророчество, което трябва да се сбъдне през февруари 2027 г.

Автор Антония Дамянова

Други учени са съгласни с анализа на Полоцки. Например, руският професор Дмитрий Мезенцев, докато изучавал клиновидни надписи в пещерата "Страшна" в Алтай, с помощта на специална програма дешифрирал пророчества на 25-30 хиляди години! В тях също се споменава за минали и бъдещи бедствия. В едно от тях се посочва, че през 2115 г. планините Саян и Алтай може да потънат под вода, а Байкал може да се превърне в огромен пясъчен басейн.

Има много предсказания и не всички се сбъдват, но не ви ли се струва наистина странно, че толкова много пророци от различни времена описват в предсказанията си едно и също събитие.