Декември е! А това означава, че календарът ви вероятно е пълен с много празнични партита. Независимо дали става въпрос за парти в офиса, размяна на подаръци с любимите приятелки, елегантен обяд със семейството на Коледа или бляскава новогодишна вечеря - има толкова много начини да организирате запомнящо се събитие и да празнувате този сезон със стил...

Като виден представител на зодия рак, който обича да събира семейство и приятели с повод и без повод,  съм била домакин на почти всичко - от поне 30 тематични партита за рождените дни на синовете ми (15 - това бе пределната възраст, на която все още ми позволяваха да се меся), през бляскави пикници в планината с хайвер и цигулка до празненство с ядене на пица върху опаковани кутии, с увереност мога да кажа, че има едно нещо, което отличава успешното парти от неуспешното: малки хапки и напитки още при пристигане

Като светски журналист, който от години обикаля по всички бляскави събития в София заявявам: да, празничните ястия са страхотни, но всеки знае, че предястията са истинската звезда. Всъщност "убиването" на времето до вечерята с хапване на малки хапки е почти забавление само по себе си.

Всъщност, едно празнично парти никога не е завършено без вкусна селекция от ордьоври - наситени с вкус, тези чудеса с размер на хапка са невероятен начин за паметно начало. 

Тайната на перфектното предястие е във формата. Трябва да можете да го изядете на една или две хапки, с една ръка, без да има нужда да оставяте чашата с шампанско, например.

И колкото е забавно да се ядат, толкова е забавно и да се приготвят – експериментирайте с различни вкусове и текстури и направете свои собствени комбинации. Аз лично смятам да заложа за начало на шампанско и сирена Castello, защото съм убедена в страхотното им качество и вкус. 

Предлагаме ви няколко съвета и идеи, с които да направите най-вкусните, интересни и празнични канапета, които да бъдат подходяща компания на чаша шампанско или вино този декември.

1. Помислете за тема, по която да създадете менюто си с канапета. 

2. Размерът на канапетата трябва да е колкото една хапка, така че да е удобно за хапване на крак и наведнъж.

3. Макар че хапките са малки, те са пълни с вкус! Използвайте различни подправки, сосове и текстури! 

4. Комбинирайте вкусове - сладко, солено, горчиво, меко и солено, за да получите многопластово вкусово преживяване. 

5. Изберете различни основи за изненадваща хрупкавост - препечен хляб или свежи твърди зеленчуци, плод, маслена кошничка, крекери, бутер кошничка. 

6. Бъдете изненадващи и скрийте уникални вкусове в артистичните си творения от канапета.

7. Използвайте част от съставките за декорация, използвайте помощни материали като дървени шишчета, декорации под формата на звезди например.

8. Важно е канапетата да се подредят красиво, може да образуват някаква конкретна форма, подхождаща на темата на партито.

 

Последният съвет?

Заредете се с добро настроение, заложете на качествени и изпробвани продукти и не отказвайте помощ по време на партито: Помнете, че вашето настроение задава тона на партито, така че просто се усмихвайте и премахнете стреса по време на подготовката и вечерната ви забава, като заложите на продуктите на Castello и включите някои от приятелите си или семейството си в процеса, разпределете ролите и отговорностите, за да си гарантирате, че имате време да се отпуснете и да се насладите на комуникацията с гостите си.


И накрая - не забравяйте да целунете любимия човек до вас точно в 12.00 в Новогодишната нощ!

Весели празници!