Автор
Веселина Петрова

Няма да повярвате колко ценни ползи има от бакпулвера

Всички сме чували, че содата за хляб е много полезен продукт. Но знаете ли, че и бакпулверът може да се справи с всякакви предизвикателства? Почиства всичко - от черни точки по кожата до сребърните бижута.

Да, черни точки. Смесете малко вода с бакпулвер, докато се получи гъста каша. След това с мека четка за зъби нанесете върху лицето и оставете да действа 10 минути, след което отстранете с мека, влажна кърпа. 

Бакпулверът ще ви помогне и в борбата за почисти фуги. Смесете бакпулвер с вода, оцет и сока на половин лимон. Изтъркайте фугите с четка и направената от вас магическа смес, после забършете с влажен парцал. 

Бакпулверът ще ви помогне и в поддръжката на среброто. Кипнете вода в съд и добавете бакпулвера. Пуснете вътре сребърното бижу заедно с топче от смачкано фолио. Украшението трябва да престои в съда поне 5 минути. Изплакнете го с чиста вода и то отново ще грейне.

От бакпулвер можете да си направите страхотни екоблокчета за ароматизирана и чиста тоалетна. Имате нужда от бакпулвер, който да смесите с лимонтозу и продукт за измиване. Сипете във формички за лед. Пуснете в тоалетната, ако трябва да освежите и почистите.  

Бакпулверът ще ви помогне и ако имате среща, а сте се изпотили и нямате време да се преоблечете. Натъркайте подмишниците със смес от бакпулвер и вода, оставете за минути и след това отстранете с влажна кърпа. Потта и петната ще останат в историята, пише Obekti.