Ако искате на трапезата ви да стоят палачинки, които ще напълнят устата на всеки със сладост - тази рецепта идва точно навреме!
Сега е моментът да изненадате не само себе си, а и всички членове на домакинството. Богата, сладка и толкова вкусна - нашата рецепта за пухкави палачинки с боровинки и бри е перфектно съчетание на солено и сладко. Всеки сантиметър от небцето ви ще се наслади на тези празнични малки палачинки.
Необходими продукти:
2 жълтъка
¾ ч.л. едра сол
2 с.л. захар
100 мл пълномаслено мляко
25 г мая
50 г царевично брашно (приблизително 125 мл)
100 г пшенично брашно (приблизително 125 мл)
1 с.л. сусамови семена
2 белтъка на яйца
125 г боровинки
2 нектарини, нарязани на клинове (около 125 г)
4 с.л. кленов сироп
25 г масло
150 г бри Castello® Extra Creamy
Декорация:
боровинки
теменужки
Приготовление:
1. Разбийте жълтъците, солта и захарта на пухкав "яйчен коктейл".
2. Загрейте млякото, докато стане топло на пипане, и го изсипете в купа.
3. Разбъркайте маята в млякото, докато се разтвори.
4. Разбийте брашното, сусамовите семена и млякото в "яйчения коктейл".
5. Разбийте белтъците до твърдост и ги сложете внимателно в тестото.
6. Покрийте тестото и го оставете да престои на кухненския плот за около 1 час, докато се надигне два пъти повече от първоначалния си размер.
7. Внимателно разбъркайте тестото за палачинки. Разтопете половината от маслото в тиган (с диаметър около 21 см). Изсипете 4 палачинки на тигана, като използвате приблизително 50 мл тесто за всяка, и пържете на среден огън за около 3 минути от всяка страна. Продължете да правите по 4 палачинки наведнъж, докато тестото свърши. Когато всяка партида палачинки е готова, поставете ги върху лист за печене, застлан с хартия за печене, и ги дръжте топли във фурната.
8. Внимателно разбъркайте заедно боровинките, клиновете нектарина и кленовия сироп.
9. Нарежете сиренето бри Castello® Extra Creamy на 16 тънки резена и ги подредете върху палачинките. Върху всяка палачинка сложете по една лъжица плодове и украсете с цветя. Сервирайте веднага.