Този кулинарен шедьовър ще събуди сетивата ви с изтънчен аромат и вкус. Приготвено с майсторско умение, телешкото руло с гъби, чедър Castello® и градински чай ще ви изненада с хармонично сливане на текстури и вкусове, създавайки удоволствие за сетивата. Вкусът и естетиката му ще се преплетат в изключителния танц на насладата.
Необходими продукти:
1 килограм телешки бут
100 г печурки
5 резена прошуто
75 г зрял чедър Castello®
кухненски канап
За гарнитурата:
150 г печурки
1 шепа кедрови ядки
250 г чери домати
500 г черно италианско зеле (1 връзка)
30 г масло пресен босилек
сол
чушки
Приготвление:
1. Нарежете телешкото по дължина - направете това няколко пъти, докато получите цяло парче месо с дебелина около 1 см. Внимавайте месото да не се разпадне.
2. Разпределете телешкото месо и го покрийте със слой прошуто.
3. Изплакнете гъбите и ги нарежете на по-малки парчета.
4. Нарежете на ситно чесъна и настържете зрелия чедър Castello®.
5. Поръсете месото с чесъна, гъбите, листата градинския чай, сол и черен пипер.
6. Навийте месото на руло и го завържете плътно с канап.
7. Загрейте малко олио в тиган за пържене.
8. Запържете месото от всички страни, след което го изпечете в предварително загрята фурна (150°C) за около 30-35 минути.
9. Времето за печене ще варира леко в зависимост от дебелината на рулото. Рулото в тази рецепта е сравнително тънко. За да сте на сигурно място, можете да проверите температурата с термометър за месо. Когато достигне температура в сърцевината от 56-57°C, е време да го извадите. Трябва да е съвсем леко розово, когато е приключила почивката му.
10. Оставете печеното да почине 10-15 минути след изваждането му от фурната. Това ще завърши процеса на готвене.
Гарнитура:
11. Започнете с внимателно запържване на кедровите ядки на сух тиган. Свалете ги от котлона, когато започнат да стават златисти.
12. След това разтопете маслото в тиган и добавете изплакнатите гъби, когато маслото започне да бълбука. Гответе ги в продължение на около 5 мин.
13. Добавете целите чери домати и зелето, след като отстраните най-едрите парченца. Гответе за още 5 мин.
14. Подредете зеленчуците внимателно в чиния и ги поръсете с кедровите ядки.
15. Поставете отгоре резени телешко руло и украсете с пресен босилек и градински чай.