Този кулинарен шедьовър ще събуди сетивата ви с изтънчен аромат и вкус. Приготвено с майсторско умение, телешкото руло с гъби, чедър Castello® и градински чай ще ви изненада с хармонично сливане на текстури и вкусове, създавайки удоволствие за сетивата. Вкусът и естетиката му ще се преплетат в изключителния танц на насладата. 

Необходими продукти: 
1 килограм телешки бут 
100 г печурки 
5 резена прошуто 
75 г зрял чедър Castello® 
кухненски канап 

За гарнитурата: 

150 г печурки 
1 шепа кедрови ядки 
250 г чери домати 
500 г черно италианско зеле (1 връзка) 
30 г масло пресен босилек 
сол 
чушки

Приготвление: 

1. Нарежете телешкото по дължина - направете това няколко пъти, докато получите цяло парче месо с дебелина около 1 см. Внимавайте месото да не се разпадне. 
2. Разпределете телешкото месо и го покрийте със слой прошуто. 
3. Изплакнете гъбите и ги нарежете на по-малки парчета. 
4. Нарежете на ситно чесъна и настържете зрелия чедър Castello®
5. Поръсете месото с чесъна, гъбите, листата градинския чай, сол и черен пипер. 
6. Навийте месото на руло и го завържете плътно с канап. 
7. Загрейте малко олио в тиган за пържене. 
8. Запържете месото от всички страни, след което го изпечете в предварително загрята фурна (150°C) за около 30-35 минути. 
9. Времето за печене ще варира леко в зависимост от дебелината на рулото. Рулото в тази рецепта е сравнително тънко. За да сте на сигурно място, можете да проверите температурата с термометър за месо. Когато достигне температура в сърцевината от 56-57°C, е време да го извадите. Трябва да е съвсем леко розово, когато е приключила почивката му. 
10. Оставете печеното да почине 10-15 минути след изваждането му от фурната. Това ще завърши процеса на готвене. 
Гарнитура: 
11. Започнете с внимателно запържване на кедровите ядки на сух тиган. Свалете ги от котлона, когато започнат да стават златисти. 
12. След това разтопете маслото в тиган и добавете изплакнатите гъби, когато маслото започне да бълбука. Гответе ги в продължение на около 5 мин. 
13. Добавете целите чери домати и зелето, след като отстраните най-едрите парченца. Гответе за още 5 мин. 
14. Подредете зеленчуците внимателно в чиния и ги поръсете с кедровите ядки. 
15. Поставете отгоре резени телешко руло и украсете с пресен босилек и градински чай.

(в материала има продуктово позициониране)