Автор
Антония Михайлова

Ако вярвате в поверия: 15 неща, които не трябва да правите в новогодишната нощ

Броени дни остават до момента, в който ще си намислим най-съкровеното новогодишно желание, ще го изпълним със светла вяра и ще го изпием заедно с шампанското, което традиционно ще заблести в красиво искрящите чаши в новогодишната нощ.  

Но преди този сюблимен миг на радост и надежда, в който всички ще се поздравим за Нова година, ще трябва да изпълним някои традиционни действия, свързани с опаковането на подаръците, приготвянето на празничните ястия, избирането на тоалет и т.н. 

Всички тези ритуали ни се струват толкова естествени и сякаш нито една година не може да мине без тях. Но често някои от тях могат да ни изиграят лоша шега и да изплашат късмета, на който толкова се надяваме през следващата година. Ще ви разкрием какви определени неща не трябва да правите в новогодишната нощ, така че следващите 365 дни да бъдат най-щастливите за вас...

Не прекрачвайте прага с левия си крак 

Когато денят не върви добре, много хора казват, че сутринта са станали на левия си крак. Така че, представете си каква година ще имате, ако влезете в нея с грешния крак. Ето защо, когато се събудите, стъпете на пода с десния крак и започнете предпразничното си тичане.

Не стойте в тишина

Готвите ли, включете музиката! Опаковате подаръците, пуснете любимия си филм, който не само ще ви даде по-вълшебно настроение, но и ще ви спаси от тягостните мисли, които носи тишината в новогодишната нощ. Има поверие, че всеки шум, дори и най-тихият, перфектно плаши злите духове и тревогите. Музика, маестро! 

Не си пожелавайте нещо с думата „не“ в него 

Вероятно сте чували за техниката "сегашно време". Когато си намисляте желание, духате свещите на тортата за рожден ден или гледате падаща звезда, трябва да произнесете желанието си така, сякаш вече се е сбъднало. Например: „Имам много пари, с които мога да си позволя да летя на дългоочаквана ваканция“ или „Щастлив съм с моята половинка“. Долу негативизма в такова вълшебно време!

Не правете пролетно почистване 

Всъщност почистването на къщата на 31 декември изобщо не е препоръчително. Започнете да демонтирате шкафовете и да миете подовете няколко дни преди новогодишната нощ, а преди нея измийте чиниите или заредете прането в пералнята. Защо да се занимавате с бърсането на прах в последния ден на годината? Наистина ли искате да прекарате следващите 365 дни, приковани за мопа? 

Не правете моминско парти 

Тук нямаме предвид онзи прощален ергенски ден в навечерието на сватбата. Много момичета наистина обичат да се събират на Нова година в изцяло женска група, което всъщност не е особено добра идея в навечерието на Нова година, освен ако не искате да се обречете на самота през всичките дни на настъпващата година. Ако сте необвързани и жадувате за нова любов, тогава присъствието на представители от мъжки пол е задължително. Нека да е брат, баща, дядо, чичо или просто добър приятел, няма значение. Така със сигурност няма да останете без мъжко внимание през новата година.

Нова година
Нова година
Freepik

Не ругайте и не клюкарствайте 

Много хора обичат да си припомнят или разказват неприятни събития, които са им са се случили през изминалата година. По време на разговора под горещата ръка попадат дори тези, които отдавна са изчезнали от живота ни. Като цяло не е добра идея да пълните главата си с тъжни мисли, които отдавна трябва да сте оставили зад гърба си. Няма нужда да пренасяте негодуванието, обидите и негативните емоции през Новата година. По-добре е да си спомните нещо приятно и да си пожелаете в бъдеще нещата да се развият по най-добрия начин за вас.

Не се поддавайте на вредните навици 

Разбираме, че да се откажеш от вкусния и невероятно висококалоричен чипс не е никак лесно, точно както да кажеш „Не“ на третата чаша шампанско. Но трябва да се направи. Между другото, също измийте грима си преди лягане. Въпреки факта, че в новогодишната нощ често даваме воля на слабостите си и най-накрая си позволяваме да се отпуснем максимално, не бива да забравяме, че подобни глезотии няма да имат благоприятен ефект. Готови ли сте да поемете такива рискове и да обезсмислите минали усилия в полза на изваяна фигура и чисто лице?

Не слагайте счупени чинии на масата 

Надяваме се, че сте закупили чисто нов новогодишен комплект, а ако не, просто извадете любимите си празнични чинии и чаши, за да направите масата не само вкусна, но и красива. Помните ли как ни влияят апетитният външен вид на ястията и тяхното компетентно представяне? По-добре е веднага да изпратите старите счупени чаши и чинии на сметището. Те няма да ви покажат в най-добра светлина пред гостите, а и, според поверието, ще ви докарат доста сълзи догодина.

Не яжте пилешко 

Ако този съвет ви изглежда странен, тогава помислете сами - има ли пилето крила? Яжте! Какво означава? Точно така - вашият дългоочакван късмет ще отлети от вас заедно с първото парче. Така че е по-добре да го запазите за друг ден, защото за Нова година дори най-сочното и вкусно пилешко месо е доста суеверен продукт.

Не посрещайте Нова година с празен портфейл 

Ако не искате да отпратите надалеч от себе си финансовото благополучие, тогава е най-добре да влезете в Новата година с пари. Поставете няколко монети в портфейла си и някой и друг лев в дебитната си карта. Разбираме, може би във вас има пестелив бизнесмен, който прехвърля всичките си приходи на депозит, или може би този път парите просто са свършили поради новогодишни разходи. Но все пак внимавайте да не влезете в новата глава от живота си на нула. Нека поне няколко „истински“ пари, с които можете свободно да разполагате, са близо до вас.

Не плачете

Опитайте се да бъдете възможно най-позитивно заредени в новогодишната нощ, защото докато празнувате празника, животът ще продължи напред. Запазете сълзите за друг ден, защото в такъв важен ден те могат да донесат година, пълна с тъга. Заслужава ли си риска?

Не изглеждайте сякаш току-що сте станали от леглото

Дори и да сте си у дома, заобиколени от най-близките си хора, посрещането на Новата година е събитие, което изисква уважение към собствената ви личност и към самия празник. Освен това никой няма да ви забрани за сложите грим на лицето си и да се премените в красив тоалет. Оставете настрана ежедневните си, дискретни парцалки и развихрете въображението си. Бъдете център на вниманието и се насладете на празника, както подобава!

Не ходете в салон за красота 

Това може да звучи странно, след като е в реда на нещата преди най-големия празник в края на годината, да се приведете в най-бляскавия си вид. Силно ви съветваме да направите всички необходими процедури няколко дни преди събитието. По този начин няма да бъдете под непрестанно напрежение и бързане, което означава, че ще спестите време, пари и нерви. Освен това 31 декември минава незабелязано и е много жалко да го пропилеем по такъв незапомнящ се начин.

Ето как да сбъднете всичките си желания в новогодишната нощ
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

Ето как да сбъднете всичките си желания в новогодишната нощ

Автор Ева Григорова

Не оставяйте хладилника празен 

Разбира се, много магазини работят на първи януари и никой не е отменил доставката, но все пак да навлезете в Нова година, когато мишка се е „обесила“ в хладилника ви, е лоша поличба. Така демонстрирате на съдбата бедност и лишения, които, уви, тя ще насърчи, вместо чудодейно да трансформира в просперитет и благополучие.

Не напускайте къщата  

Всъщност, разбира се, можете и дори трябва да излизате, но само след като някой друг ви дойде на гости. Нека бъде съсед, който ще ви почерпи с мандарина или приятел, който се отбие за чаша шампанско, преди да си тръгне. Само след това ще ви бъде гарантиран късмет през Новата година, така че защо да пренебрегнете такъв прекрасен ритуал.