Вдъхновен от богатия вкус на ароматните смокини, натуралният вкус на мед и изисканата нотка синьо сирене, този тарт представлява истинско удоволствие за душата. Тази елементарна рецепта ще постигне резултат, който ще изуми вас и вашите гости. Какво чакате, направете я още днес!
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
6 пресни смокини
1 Castello® Danablu
2 с.л. мед пресен розмарин
Приготовление:
![](https://sportal365images.com/process/smp-images-production/woman.bg/19122023/add1c468-bd50-4fe5-8040-45b25da76e17.jpg?operations=fit(1100:608))
1. Нарежете бутер тестото на кръгчета, за да се побере във формата за печене. Нарежете смокините на четвъртинки и ги поставете върху бутер тестото. Отгоре се натрошава Castello® Danablu и се полива с мед и пресен розмарин.
2. Печете във фурната на 200 градуса за 12-15 минути в зависимост от размера - сиренето трябва да се е разтопило, а тестената коричка да е леко златиста. Сервирайте, докато е още топла.