Тази рецепта обещава не само сладък, но и ароматен и изискан вкус. Съчетание на свежестта на клементините с усещането за топлина от подправките прави този конфитюр истинско удоволствие за сетивата. Готвенето на този домашен деликатес не само ще напълни вашия дом със сладък аромат, но и ще ви позволи да създадете уникален десерт или подарък за близки и приятели. Следвайте насоките по-долу, за да създадете този вкусен конфитюр и да се насладите на аромата и вкуса на сезона.
Необходими продукти:
6 клементини
2 с.л. пресен джинджифил, настърган
500 ml вода
1 канела
5 шушулки кардамон
2 карамфила
300 г захар
лимон
1 ринг крем сирене Castello® Ананас и бадеми
Приготовление:
1. Нарежете клементините на малки парчета, като се уверите, че кората е нарязана на ситно.
2. Добавете в тиган с настъргания джинджифил, водата и подправките.
3. Варете сместа на среден огън в продължение на 45 минути, докато кората на клементините стане почти прозрачна.
4. Добавете захарта и оставете да къкри още 45 минути.
5. Добавете лимонов сок на вкус. Сложете сладкото в буркани и съхранявайте в хладилник.
6. Сервирайте с крем сирене Castello® Ананас и бадеми и крекери.