Тази рецепта обещава не само сладък, но и ароматен и изискан вкус. Съчетание на свежестта на клементините с усещането за топлина от подправките прави този конфитюр истинско удоволствие за сетивата. Готвенето на този домашен деликатес не само ще напълни вашия дом със сладък аромат, но и ще ви позволи да създадете уникален десерт или подарък за близки и приятели. Следвайте насоките по-долу, за да създадете този вкусен конфитюр и да се насладите на аромата и вкуса на сезона.

Необходими продукти: 

6 клементини 
2 с.л. пресен джинджифил, настърган 
500 ml вода 
1 канела 
5 шушулки кардамон 
2 карамфила 
300 г захар 
лимон 
1 ринг крем сирене Castello® Ананас и бадеми 
 

Приготовление: 

1. Нарежете клементините на малки парчета, като се уверите, че кората е нарязана на ситно. 
2. Добавете в тиган с настъргания джинджифил, водата и подправките. 
3. Варете сместа на среден огън в продължение на 45 минути, докато кората на клементините стане почти прозрачна. 
4. Добавете захарта и оставете да къкри още 45 минути. 
5. Добавете лимонов сок на вкус. Сложете сладкото в буркани и съхранявайте в хладилник. 
6. Сервирайте с крем сирене Castello® Ананас и бадеми и крекери.