Автор
Ева Лъчезарова

Бялата ружа: Чудодейната билка, която помага както при суха, така и при влажна кашлица

Сезонът на упоритите настинки и вируси, които водят със себе си упорита кашлица, е в разгара си и започваме да имаме чувството, че сякаш всеки наш познат страда от подобен проблем. Кашлицата е състояние, което влошава нашето качество на живот и често ни кара да се чувстваме отпаднали за дълъг период от време. Освен това тя често остава за дълго време, дори след като останалите симптоми на инфекцията са преминали. Затова специалистите препоръчват, още при първи симптоми, да вземете комплексни мерки, които да ви помогнат да се почувствате по-добре, при това бързо.

Затова днес ще ви разкажем повече подробности за бялата ружа - чудодейна билка, която се използва от векове за лечение както на суха, така и на влажна кашлица. Тя има комплексно действие върху дихателната, храносмилателната и отделителната система на човешкия организъм. За нейната важност говори и наименованието, под което е била известна в продължение на дълги години - “Althaea officinalis”, което означава “официалният лечител”.

Бялата ружа е мощен съюзник в борбата с различни симптоми и заболявания. Най-честото нейното приложение обаче е във връзка със справянето с бронхит и кашлица, както и в борбата с остри респираторни заболявания. Съдържащата се в нея комбинация от слуз, етерични масла, минерали и витамин С я прави идеалната билка за облекчаване на кашлица от различен произход.

С богатия си комплекс от антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства, бялата ружа действа като "официален лечител". Тя не само помага да се намалят пристъпите на кашлица, но и облекчава дразненето в гърлото, допринасяйки за ускоряване на цялостния лечебен процес. Така бялата ружа се превръща в незаменим съюзник в поддържането на здравето, особено през студените месеци от годината, когато по-често страдаме от респираторни заболявания.

Когато усетите първи симптоми на кашлица, е препоръчително да изберете продукт с обхватно действие, който положително влияе върху различни видове кашлица. Това ще намали риска от евентуални усложнения и ще ви осигури увереност, че сте избрали правилния продукт, дори ако характерът на кашлицата се промени по време на заболяването. Експекторанс № 5 съдържа именно екстракт от бяла ружа, а неговото приложение е препоръчително при възпалителни заболявания на горните дихателни пътища, като кашлица и бронхит.

Билковият екстракт от бяла ружа е ефикасен при кашлица от различен произход, благодарение на високото съдържание на слузни вещества в него. Билката, популярна като “официалния лечител” успокоява възпалението, намалява отделянето на секрет от бронхите и намалява пристъпите на кашлица. Експекторанс № 5 облекчава дразненето и дискомфорта в гърлото, като освен това предотвратява евентуално по-нататъшно възпаление.

За възрастни и деца над 12 години, се препоръчва приема на Експекторанс № 5 по 2 чаени лъжички, два пъти дневно след хранене. Продължете с лечението в рамките на 7-10 дни. Важно е да се приема след хранене.