Автор
Евелин Попадийна

Годината на Дракона: привличане на късмет чрез китайски суеверия

Всяка година в китайската култура има определено животно покровител, което се влияе от определен цвят и един от петте елемента: вода, земя, огън, дърво или метал. Годината на Черният воден заек отстъпва място на следващия символ на китайския календар – Зеления воден дракон. Смята се, че това магично създание е предвестник на промяната. Драконът е капризен, амбициозен, мощен звяр, който покровителства смели хора, готови да променят живота си. Дивият темперамент на дракона се изглажда от влиянието на зеления цвят и дървото, благодарение на това покровителят на следващата година оценява стабилността, хармонията и творчеството.

В китайската култура се смята, че всяка Нова година трябва да се празнува според характера на нейния покровител. Това ще донесе късмет и защита от нещастия през идната година. Ето как да празнуваме правилно Нова година, какво да облечем и какво да сервираме на трапезата:

Какво да облечем на празника?
Драконите обичат ярки цветове, качествените материи и лъскавите аксесоари. Точно затова трябва да изберете подходящо облекло, дори и да празнувате у дома. Препоръчителните цветове са червено и зелено, а материите включват сатен, коприна, прокат или по-семпли, но естествени материали като лен, вълна и памук. 
Жените могат да обърнат внимание на прилепналите рокли до пода, допълнени с масивни златни аксесоари. 
Мъжете трябва да избегнат съчетанието дънки с тениска – прекалено ежедневно е. По-добре да заложат на класически костюм или семпла комбинация от панталон и риза. Подходящите цветове са бордо или зелено. 

Какво да сложим на трапезата? 
В Китай Драконът се счита за най-големия ценител на гурмето. Освен, че обича изискани и сложни ястия, те трябва да бъдат приготвени от пресни, натурални продукти. Няма конкретни ястия, които трябва да сложите на новогодишната трапеза. Можете да изберете любимите си, но е важно да има разнообразие и изобилие. Основният продукт е месото, всяко и под всякаква форма. Няма забрана за сладко, дори се смята, че Драконът е любител.

Как да украсим?
Отново ви приканваме да обърнете внимание на ярки цветове и лъскави декоративни елементи. Перфектни са гирляндите и китайските фенери. Цветово е добре да комбинирате червени, зелени и златни нюанси. Покривки, декоративни калъфки за възглавници и платнени салфетки – всичко трябва да е в тон. Смята се, че Драконът ще хареса този задълбочен подход към срещата с него.

Декоративните елементи трябва да включват:
- Изделия от дърво 
- Изображения на символа на годината – дракон
- Осветление

Какво да подарим?
Ако сте решили да зарадвате близките и приятелите си с нещо символично, то можете да заложите на:
- Драконови фигурки
- Зелени скъпоценни камъни и минерали
- Живи зелени растения
- Зелени дрехи, аксесоари, текстил

В навечерието на Нова година можете да разменяте всякакви подаръци, с изключение на тези, които могат да ядосат Дракона и да донесат лош късмет както на дарителя, така и на получателя, това са:
- Всичко свързано с огън и неготово изображение
- Портфейл
- Ножици, ножове, саби
- Ръкавици и ръкавели
- Чадър
- Огледало
- Всякакви предмети и неща с числото „четири“
- Зелени шапки

Въпреки, че Драконът е шумно и привличащо внимание същество, той цени сплотените семейства и приятелски отношения. Затова е най-добре да се съберете с приятели и семейство, отколкото да прекарате празника с непознати.

Знаци за привличане на успех
Няколко знака са изключително важни, за да привлечете успеха на своя страна през 2024 година:
- Не носете чужди или стари дрехи. Драконът не обича скъперниците, така че е по-добре да се охарчите за свежа новогодишна визия, отколкото да използвате стара или да я наемете;
- Празнувайте шумно! Можете да спечелите благоразположението на Зеления дракон с шумно празненство, така че в тази новогодишна нощ трябва да има много фойерверки;
- По време на празника не можете да ругаете, да вдигате скандали или просто да спорите;
- Направете нещо различно. Организирайте игри, викторини, танци и други забавления;
- Опитайте да прекарате първите минути от новата година навън. Драконът е свободно създание, така че е по-добре да го срещнете извън апартамента. Смята се, че тези, които изпият първата чаша шампанско на чист въздух, ще получат защитата на символа за цялата година. 

Лъвове, 2024 г. за вас ще е много хармонична
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Лъвове, 2024 г. за вас ще е много хармонична

Автор Астролог - Ивелина Пенчева