Автор
Теодор Муховски

Майките в училище клюкарстват, че съпругът ми е спал с друга жена

 Един ден след училище синът ми спомена, че един приятел му разказал, че чул майка си да казва, че съпругът ми има афера с друга жена. Така започва моята драма. 

Аз съм на 36 години, а съпругът ми е на 38. Заедно сме от осем години. Нищо не подозирах, докато мъжът ми не започна да се обсебва от телефона си. Така един ден, когато беше в банята, погледнах и бях шокирана от това, което открих. 

На телефона му имаше секси снимки и недвусмислени съобщения, дори размяна на мнения за това колко добър е бил сексът. 

Когато му казах, че трябва да се изнесе незабавно, той поиска да остане. В момента съпругът ми продължава да се държи така, сякаш нищо не се е променило. Кръвта ми кипи и въпреки това той смята, че понеже веднъж се е извинил, трябва да продължим напред. 

Не мога да го оставя да си отиде. Спи на дивана, не полага никакви усилия да оправим отношенията си, а се държи така, сякаш той е жертвата. 

Призна, че не обича другата жена, че това е нищо, че е приключило и че тя е просто негова добра приятелка. Не иска да говори много за това и си мълчи удобно. 

Не полага никакви усилия да ме подкрепи, нито да признае чувствата ми. Вече изобщо не разбирам истинските му намерения. Наистина ли ме обича и иска да бъде с мен? Наложи се да потърся психолог, ето какво ми каза той: 

„Съпругът ви е този, който е объркал нещата, така че със сигурност трябва да се потруди, за да ви върне отново. 

След такова обезпокоително откритие не е чудно, че доверието ви към него е спаднало, а гневът ви се е изстрелял нагоре. Поговорете с него и му обяснете какво искате и от какво се нуждаете. Помолете го да бъде честен с вас, вие го заслужавате. Той трябва да е готов да работи усилено, за да ви убеди, че ви обича, и то само вас. Не може просто да замита това под килима и да се преструва, че не се е случило. 

Ако не е готов да направи големи отстъпки, за да покаже, че е отдаден, трябва да се запитате дали някога ще бъде способен да ви направи отново щастлива.“

9 неща, които трябва да знаете, ако искате да простите изневяра във връзката си
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

9 неща, които трябва да знаете, ако искате да простите изневяра във връзката си

Автор Веселина Петрова