Автор
Веселина Петрова

9 неща, които трябва да знаете, ако искате да простите изневяра във връзката си

Всеки приема по различен начин изневярата. Но за да простим, трябва да сме готови да живеем с онова, което знаем... И с онова, което предстои. 

Трябва да знаете, че нещата никога няма да бъдат същите. И не се опитвайте да я връщате назад, просто продължете напред. 

Да, изневерили са ви, но не защото вие сте по-грозна, глупава... Не, просто се е случило. А сега, ако искате този човек в живота си, спрете да мислите за случилото се и започнете да градите нов животи  нови спомени. 

Всеки допуска грешки, звучи клиширано, но е факт. Да, боли, но може да бъде преодоляно. Можете ли всъщност?

Рано или късно ще се справите с гнева и болката. Ако работите над чувствата си. И ще се научите да се доверявате. Отново. 

Разбира се, не очаквайте да забравите така все едно никога не се е случвало. Белег ще остане. Ще простите, но вероятно няма да забравите...

Фактът обаче, че е избрал вас, ще ви направи по-уверени в себе си. 

Да, ще има и страх - че ще се повтори. Страхът остава завинаги. Но е нещо нормално. Важно е да не му позволите да ви изяде отвътре. 

След изневярата обаче ще се почувствате по-свободни. Ще спрете да се притеснявате, че не сте съвършени. Просто ще бъдете себе си. Отношенията ви ще бъдат повече осъзнати, по-малко емоционални. 

И да - всяка връзка може да оцелее при изневяра. Прошката е човешко решение. Положете усилия, ако мислите, че си струва.