Автор
Ева Лъчезарова

Мисията възможна: Как да организирате семейната си почивка през зимата

През последните години се наблюдава тенденцията зимата да се проявява по различен начин, като често времето по Коледа е необичайно топло, докато истинските студени дни настъпват след празниците. Този период предизвиква меланхолия у мнозина, тъй като празничната атмосфера изчезва, а навън все още е мрачно, студено и неприветливо.

Затова ви предизвикваме този сезон да планирате едно зимно семейно пътешествие, което ще ви вдъхнови и изпълни с енергия, възстановявайки усещането за очакване. България е наистина благословена с множество красиви места, които през студените месеци излъчват специално очарование. Нека вашето зимно приключение бъде източник на вдъхновение и семейна радост, независимо дали сте почитатели на активни зимни спортове или предпочитате да се потопите в топлите обичаи и традиции на местните общности.
 

Ще ви издадем и една малка тайна, в края на материала сме ви подготвили и няколко съвета относно това какви лекарствени продукти да вземете със себе си, за да сте сигурни, че ще бъдете подготвени, ако по време на зимното ви пътешествие се появят характерни симптоми на настинка и грип като главоболие, повишена температура, отпадналост и мускулни болки. Така ще бъдете сигурни, че сте напълно подготвени за всякакви ситуации.

Ето няколко препоръки за дестинации, които сме посетили лично:

Априлци - само на 200 километра от София, в сърцето на Стара Планина, разположено под величествения връх Ботев, се простира уютното градче, което предлага чудесни възможности за зимен туризъм.

Арбанаси - разположен само на 5 километра от историческата столица Велико Търново, архитектурният резерват Арбанаси предлага впечатляваща гледка към крепостта "Царевец" и околността.

Боженци - само на 15 километра югоизточно от Габрово, в обятията на Стара планина, се намира живописният архитектурно-исторически резерват Боженци, който привлича със своя живописен пейзаж и архитектурно-историческо обаяние.

Тези дестинации са идеални за тези, които ценят уюта, красотата и автентичността на българския зимен пейзаж.

За да бъде пътуването на вашето семейство безпроблемно, е от съществено значение да направите подробен план предварително и да обмислите няколко важни аспекта:

- Запознайте се с прогнозата за времето преди да тръгнете на път - необходимо е да проверите прогнозата часове преди отпътуването.
- Проучете внимателно маршрута, който сте избрали - през студените месеци често се случва да има затворени пътни артерии, така че се уверете, че вашият маршрут не включва такива.
- Ако пътувате с кола, се уверете, че тя е готова за зимни условия - проверете гумите, вземете вериги със себе си и си подгответе уред за почистване от сняг.
- Пригответе храна за из път и вода - всички родители са запознати с това, че децата често огладняват по време на пътуване.

- Не забравяйте да подготвите и аптечката си за път - включете в нея основни лекарства и принадлежности за първа помощ. Не пропускайте да добавите лепенки, кислородна вода за промиване на рани и термометър. През зимния период е важно да носите със себе си ефективно средство за облекчаване на симптомите при простуда и грип. Продукти като ФЛУДРЕКС МАКС ХЕРБАЛ, ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК и ФЛУДРЕКС ТИМИ са подходящи за всички членове на семейството.

 

Ако по време на пътуване усетите първите симптоми на настинка или грип, бъдете готови да предприемете незабавни мерки за облекчаване им.

Флудрекс Тими е специално разработен за деца, като облекчава бързо симптомите при настинка и е с приятен вкус на цитруси и мащерка. Той облекчава прояви като главоболие, болки в гърлото, повишена температура, хрема, кихане, отпадналост и мускулни болки. Представлява комбиниран лекарствен продукт, съдържащ парацетамол, фенилефринов хидрохлорид и аскорбинова киселина (витамин С). Продуктът е подходящ за приложение при деца от 6 до 12 години.

Флудрекс Макс Хербал е под формата на прах в саше и се приготвя като сгряваща напитка с приятен аромат на ягода. Съчетава в състава си действието на парацетамол и фенилефринов хидрохлорид, като освен това към него е добавен и екстракт от черен бъз, който има силно имуностимулиращо действие. Екстрактът от билката действа благоприятно при вече възникнали първи симптоми на настинка и грип, като допринася за намаляване на отока на дихателните пътища и защитава имунните клетки от свободните радикали, образувани в мястото на възпалението. Парацетамолът повлиява болката и понижава температурата, а фенилефринът намалява секрецията от носа и облекчаване на затрудненото дишане.

Друг продукт на марката, който съдържа парацетамол и фенилефринов хидрохлорид, е Флудрекс Хот Дринк. Освен двете активни съставки, той съдържа и трета - аскорбинова киселина или витамин С, който подпомага възстановителните и защитни процеси в организма, допринася за профилактиката на различните видове вирусни и бактериални инфекции и участва в поддържането на здрава имунна система.

(в материала има продуктово позициониране)