Автор
Люблена Папазова

Новият майстор от "Бригада Нов дом": Любовта с жена ми бе магия

Новият майстор, който ще застане до Мария Силвестър в „Бригада Нов дом” е Калин Евтимов. Той е на 36 г. от София, но живее в Долна Диканя. Отраснал е в семейство на спортисти и е трикратен шампион по хандбал. Печелил е Купата на България, има участие на европейско и световно първенство. Работи като строител, обича традициите и историята, затова участва във „Фермата”. Женен, с една дъщеря. "Бригада Нов дом" започва от февруари по bTV.

-Господин Евтимов, изненада ли ви поканата да станете част от "Бригада Нов дом"? Дълго ли мислихте и посъветвахте ли се с баща си и жена си?

снимки: bTV
снимки: bTV

-Поканата да участвам в проекта „Бригада Нов дом” определено бе изненада за мен. Не очаквах това предложение, но в мига, в който го получих, вече бях сигурен, че искам да участвам. Трябваше първо да говоря с момчетата от бригадата дали и те го искат, както и да го обсъдя със семейството ми. Снимките за предаването са много динамични, затова дълго време се налага да отсъстваме от вкъщи. Когато обаче казах на момчетата, всички гласуваха за участието ни с две ръце. Направихме преценка и с жена ми на ситуацията, като тя също ме подкрепи. След това, без да губим много време, отговорихме положително.

-Казвате, че най-голямото предизвикателство е да извършите ремонта само за пет дни. Значи вярвате с максимата, че бързата кучка слепи ги ражда?

-Сроковете, които трябваше да спазваме в предаването, бяха истинско предизвикателство за нас. Ние вършим тази работа в реалния живот от години, но проектите, които изпълняваме, са с доста по-дълъг срок. Да се справим за пет дни беше най-голямото предизвикателство за нас в цялото предаване. Снимахме през есента и зимата, когато бе доста студено, а за ремонтите по принцип се изискват по-високи температури. Материалите се нуждаят от технологично време за съхнене и това беше сериозно предизвикателство. Трябваше бързо да се пренастроим към този динамичен процес, защото в реалния живот няма как да правим ремонти за пет дни. Но сега в името на каузата, в името на доброто, трябваше да направим и невъзможното, за да се справим в този кратък период. Радвам се, че бързо пренастроихме часовниците и успяхме да се организираме.

-В този сезон присъствате заедно с М. Силвестър при даването на новите домовете на щастливците, избрани да бъдат в предаването. Какво ви казват те най-често?

-Това, че с Мария присъстваме на издаването на обекта и посрещането на семейството, е изключително преживяване. Виждаме и усещаме емоциите на хората и те са най-голямата радост за нас. Думата, която най-много пъти чухме, бе „благодаря”.

View post on Instagram
 

-Вие бяхте един от най-запомнящите се участници във „Фермата” 8. Поддържате ли сега връзка с част от другите участници от „Мостът на времето”?

-Да, участието ми във „Фермата” ми донесе много положителни емоции. Едно от нещата, които успях да спечеля в предаването, са приятелите. Радвам се че с част от фермерите като Хепи Ванче, Иван, Елена, Лили, Нина поддържаме връзка, излизаме, ходим заедно по почивки. В предаването открих добри приятели, въпреки че се познаваме отскоро. Изолацията вътре дава възможност да опознаеш някого много по-бързо. Винаги съм вярвал, че приятелите са богатство и се радвам, че „Фермата” ми даде шанс да си спечеля нови. 

-Срещате любовта на остров Кипър. Представяте ли си живот като емигрант и обмисляли ли сте го сериозно?

-Никога не съм обмислял сериозно възможността да живея в чужбина. Три години играх хандбал в Кипър, но не мога да кажа, че бих живял там. Вкъщи си е най-добре, колкото и клиширано да звучи. Мисля, че в България стига да си работлив и да искаш да се развиваш, можеш да живееш добре.

View post on Instagram
 

-Съпругата ви е украинка. С какво ви спечели и кога разбрахте, че това е жената за вас?

-Със съпругата ми се срещнахме в Кипър покрай хандбала, тя също играеше. За няколко дни разбрах, че тя е човекът за мен. След година вече бяхме женени, при нас нещата се случиха бързо. Не беше точно любов от пръв поглед, по-скоро от втори, но беше много силна и затова всичко стана бързо. Да не забравяме, че Кипър е островът на Афродита-богинята на любовта и там се случват такива магии. 

-Ще станете известен, след като започне излъчването на Бригадата. Имате ли стратегия за справяне с напористи фенки?

-Стратегия нямам, но те трябва да знаят, че съм женен човек с хубаво семейство и колкото и да са напористи, няма да им се случат нещата.