Автор
Ева Григорова

Когато работата ти е да недоволстваш: Или как Меган и Хари се справят след провала в Холивуд

Кариерите на Меган Маркъл и принц Хари в Холивуд бързо се разпаднаха, след като Spotify прекрати договора им през 2023 г. След като новината излезе наяве, двойката беше критикувана от изпълнителния директор на компанията, наричайки ги „измамници“, а публикация ги определи като „провала на Холивуд ." 

Въпреки че не са се отказали от продуцентската си компания Archewell, експертите смятат, че семейство Съсекс правят стратегически ходове, за да защитят своя собствен бранд, който очевидно изпитва трудности да се реализира. "Те направиха пари, като разбиха кралското семейство." - каза кралският експерт Ричард Фицуилямс пред GB News „Но те могат да правят това до време и могат да имат обществена подкрепа до време“, добави експертът.  

Въпреки връзките, които имат, Фицуилямс се чуди дали двойката може да се издържа независимо от семейство Уиндзор. „Единственото нещо, което правят, доколкото виждам са игрите Invictus, които принц Хари имаше и преди“, отбеляза той. „Значи не са направили нищо, загубиха Spotify. Ще загубят ли Netflix? Договорът изтича през 2025 г.“ „Мълчанието им е доста объркващо“, добави той. 

Меган Маркъл и принц Хари се нуждаят от „пълно рестартиране на системата“ след поредица от холивудски провали. Докато някои хора поставиха под въпрос скорошната им поява на премиерата на Bob Marley: One Love, PR експертът Райън Маккормик смята, че присъствието им там е страхотно за имиджа на семейство Съсекс. „Ако присъстваха на премиерата само за да имат време с президента на Nickelodeon Брайън Робинс, бих го счел за умен ход. Хубаво е техният бранд да бъде видян в компанията на други високопоставени и успешни хора“, каза той в интервю. „Като главен изпълнителен директор на Paramount, Робинс е могъщ и тази снимка показва, че херцогът и херцогинята все още са в списъка на знаменитостите. Бих посъветвал Хари и Меган да правят това по-често“, продължи професионалистът. 

Докато бяха в Кингстън, Ямайка, Хари и Меган бяха снимани с премиера на Ямайка Андрю Холнес - две години след като обиколката на принц Уилям и Кейт на острова беше определена като "срам". „Тук има проблеми, които, както знаете, са неразрешени, но вашето присъствие дава възможност тези проблеми да бъдат поставени в контекст, да бъдат поставени начело и в центъра и да бъдат адресирани по възможно най-добрия начин,“ каза Холнес по време на турнето на принца и принцесата през 2022 г. „Но Ямайка е страна, която е много горда с нашата история, много горда с това, което сме постигнали.“ „И ние продължаваме напред и възнамеряваме в кратки срокове да постигнем целите си за развитие и да изпълним истинските си амбиции и съдба на независима, развита, просперираща държава“, продължи политикът. 

Така Фицуилямс видя близостта на Съсекс до Холнес като мълчалива позиция срещу семейство Уелс. „Андрю Холнес, министър-председателят на Ямайка, даде да се разбере по време на посещението на Уелс през март 2022 г., че страната ще стане република“, обясни журналистът. "Необходим е референдум, за да се постигне това и следователно това в никакъв случай не е предрешено." „Той обаче беше откровен в коментарите си пред кралските си гости“, добави той.