Автор
Евелин Попадийна

Най-евтините градове в света: 4 български града влизат в класацията

Класацията на сайта Numbeo обхваща всички големи градове на всички континенти. Тя се основава на данни, свързани с цени на хранителни продукти, стоки, ресторанти, услуги, наеми, цени на имоти, както и покупателната способност на гражданите.

От нея става ясно, че Пловдив е един от най-евтините градове за живот в света. Градът заема 258-мо място в класацията по индекса за разходи за живот от общо 263 града по света включени в нея. Той е на дъното на класацията за Европа, свързана с цените на наемите. Най-високи са в Лондон, а за света – в Ню Йорк.

В класацията попадат още три български града – София на 225-то място, Бургас на 250-то и варна на 252-ро. Като Пловдив и Бургас не фигурират във всички раздели на класацията, като например качество на живот, престъпност и чистота. Причината са недостатъчните данни, които са нужни за проучването. Цюрих, Базел, Лозана, Женева и Берн са в първите десет града по разходи за живот в света, а най-скъп е Хамилтън, който е главният град на Бермуда. 

Ако погледнем класацията само за Европа, то Бургас, Варна и Пловдив се нареждат между 145 и 148-мо място по разходи от общо 173 европейски града. София е по-нагоре – 128-мо място. Оказва се, че столицата ни е с много по-малка престъпност от Париж, Рим, Лондон и Берлин. Според изчисленията Пловдив е 12,6% по-евтин спрямо София.

Кафенета с минипрасенца: Най-новата мания в Япония
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Кафенета с минипрасенца: Най-новата мания в Япония

Автор Антония Михайлова