Автор
Ева Григорова

Антоанет Пепе: Това е най-важният урок, който научих (видео)

Инфлуенсърката Антоанет Пепе, която в момента е щастливо обвързана с Иво Карамански-младши, сподели колко много е научила за живота през изминалата 2023 г. И определено показва,  че е помъдряла още повече. Тя сподели кратко видео в Инстаграм, в което ходи гордо за ръка с любимия си, а докосващото послание, което споделя наистина ще ви накара да се замислите за много житейски ситуации:

View post on Instagram
 

"Най-важният урок, който все още активно уча, е да приемам хората такива каквито са. Като започнем от партньора, децата, родителите, приятелите ни до непознатия човек, който ни смъмря на улицата или оплюва в интернет. 🫡 От година насам се уча как да не потъвам и да не се погубвам в негативни ситуации, следствие на реакции или действия, които не разбирам…

View post on Instagram
 

Когато някой ни обиди, губим ужасно много време в това да се чудим с какво сме заслужили това поведение, да съдим дадения човек, да обвиняваме себе си или другия. С други думи изпитваме всякакви кофти чувства, които вредят само и единствено на нас. Когато осъзнаем, че всички носим своите травми, всички имаме своите лоши моменти, които ни карат да не се държим по най-добрия и адекватен начин (друг е въпроса според кого? Днес се старая да не робувам на това да обслужвам нуждите на егото си. Не е наша работа да съдим хората, да се опитваме да ги променим. Това е претенция, която е само и следствие на нашето виждане за нещата, за живота, за отношенията… И единственото нещо, което ние можем да променим и начина, по който ще приемем определена ситуация, реакция, човек… Защото, както ние, така и хората около нас си имат своето виждане, своята карта за света! Това да приемем правото на някой да мисли или реагира по определен начин, не означава непременно да го одобрим или да го толерираме. Но това си е неговото поведение и ние не можем да изискваме промяна, освен ако самия човек не осъзнае нуждата от това. Всеки има свой собствен път, който трябва да извърви и различно темпо… И когато осъзнаем това и истински го повярваме, връзките и отношенията ни ще ни носят основно светлина. И дори и в ужасяващия трафик няма да влизаме в негативна емоция, когато някой ни напсува от съседната кола."