Автор
Веселина Петрова

Дерматологът препоръчва: Топ тенденции в грижата за лицето през 2024-та

Леки, деликатни линии, леко контуриране и дискретно подчертани устни. Това е основата. Гримът през 2024 г. е семпъл и изчистен, което позволява на всяка от нас да изрази същността на красотата, без да загуби своята естественост.

Да, естественият вид е на почит
Става въпрос за красива, здрава кожа, с равен тен, добре поддържана, кожа, която казва "аз живея здравословно и щастливо". Вземете за пример Памела Андерсън - именно тя постави началото на т.нар. естественост. Пам започна да се появява без грим на всички официални събития и това се хареса. Направете го и вие!

И да, по-малко през тази година е повече от
сигурно сте чували за скинимализма - думичката влезе в речника ни още през 2023 г., но продължава да го владее и през новата високосна 2024-та. Нямате нужда от цял гардероб с продукти - само от един-два, основни, работещи, такива, които обичат ВАШАТА кожа. Един за почистване, един за хидратация, с ретинол, витамин е слънцезащитен фактор. 

Пазете кожата, за да не я лекувате след това
Кожата има памет. Дерматолозите го повтарят постоянно. Ето защо превенцията е най-доброто лечение на всяко едно заболяване, включително тези на кожата. Проверявайте своята кожа поне веднъж годишно. Използвайте продукти с ретинол, пазете клетките от оксидативния стрес. 

Озарете погледа с пастелни тонове
Пат МакГрат черпи своето вдъхновение от бюти тенденциите на 60-е години. Извивката на окото е подчертана с пастелни сини сенки, вътрешната линия – озарена с бял молив, а спиралата – нанесена щедро. Вие можете да запазите тренда, използвайки "свои цветове". Нали?