Автор
Евелин Попадийна

Красиво и безопасно: 7 перфектни дестинации за жени, които пътуват сами

Броят на жените, които пътуват сами стремглаво се увеличава. 40% от пътуванията по работа вече се осъществяват от жени. Дори има хотели, които са насочени специално към женския пол. В някои хотели могат да се намерят ексклузивни етажи или стаи само за дами – интериорът е в меки тонове, стаите са с огледала със специфично осветление, улесняващо гримирането. 

Без значение каква е причината за самостоятелното пътуване на жените - дали развлечение, или бизнес, най-важното е избраната дестинация да е безопасна. Ето ги най-предпочитаните места по света за жените, които пътуват сами:

Хило, Хавай
Това е най-големият остров на Хавай, който наричат „Биг Айлънд“. Хило е рай за сетивата – бели пясъчни плажове, водопади, растителност. Местните жители са приятелски настроени и сигурността на острова не е под въпрос. Има много възможности за забавление и нощен живот, които са препоръчителни за дами, които са сами.

Индия
Не знам за вас, но аз като чуя Индия и веднага се сещам за „Яж, моли се и обичай“. За мен тази страна е „пътуване към себе си“, но освен духовно, там можем да се обогатим и културно. Можете да се насладите на страхотни преживявания - от Тадж Махал до Аарти – поклонение пред боговете във Варанаси. Това е една от страните, които се посещават най-често от самостоятелно пътуващи жени и е наистина безопасна.

Малмьо, Швеция
Малмьо е много творческа и толерантна дестинация, той е третият по големина град в Швеция. В този град се намира един от най-големите съвременни художествени музеи в Европа. Площад "Лила Торг" е пълен с клубове и ресторанти. Тук на открито може да се изпие едно кафе, след което да се продължи нощното приключение в някой от баровете наоколо. Скандинавците се славят като изключително толерантни и приятелски настроени, което самостоятелно пътуващите дами също биха изпитали.

Бали, Индонезия
Ех, Бали… Там можете да се откъснете от ежедневието и забързания живот на големия град. На това място дамите могат да се отдадат на спокойствие на плажа или да плуват в тюркоазени води. Активен туризъм има и във вътрешността на острова – разходка в оризовите полета и вулканичните склонове, който ще даде възможност за запознаване с културата и начина на живот на местните. Ако се отправите малко на юг, можете да се насладите и на нощния живот.

Лас Вегас, САЩ
Колкото и странно да ви се струва – да, Вегас е супер за самостоятелно пътуване. Когато си сам имаш по-голям шанс да откриеш билет за някое грандиозно шоу и има много групови дейности и забавления. 

Лондон
Пътуването до Лондон, дори за 2-3 дни, може да ви помогне да се отърсите от стреса. Този град предлага огромни възможности за културни и развлекателни дейности. В този град има много хотели, които са само за жени и достъпът на мъже е забранен. Те са се специализирали в задоволяването на нуждите на дамите, които пътуват сами.

Сингапур
Сингапур е един от най-чистите, най-безопасните и подредени мегаполиси в Азия. Обиколка по улиците на Сингапур ще даде представа за космополитна атмосфера в този град. Атмосферата се допълва от множество ястия, които не бива да се пренебрегват. 

Все пак бъдете внимателни винаги, когато пътувате, особено когато сте сама или сте само жени. Не всеки ви мисли доброто и винаги трябва да сте нащрек. 

Тя е една от най-безопасните страни за пътуване в Европа: Добре дошли в Лихтенщайн
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Михайлова

Тя е една от най-безопасните страни за пътуване в Европа: Добре дошли в Лихтенщайн

Автор Антония Михайлова