Автор
Пепа Попова - Пепита

За истинското щастие на Свети Валентин не е необходимо много

Свети Валентин, денят, в който любовта се усеща във въздуха и сърцата бият в унисон, е зад ъгъла. Пълзи БЪРЗО и наближава, създавайки отново онова притеснение – “Нямам идея какво да купя!?” 

Кой каза, че трябва да купувате?

Отвъд клишетата и червените рози, има толкова много нюансирани аспекти как да изразим любовта си и как да превърнем този Свети Валентин в незабравимо преживяване... в приказен спомен. И не, не е нужно от големи жестове и фойерверки. В годините разбрах, че малките, интимни моменти,  са онези които създават този магичен емоционален гоблен, наречен любов. От откраднати погледи до споделен смях, от грижа за другия, от безкористност и взаимност... любовта процъфтява върху деликатните нишки, които тъкат тъканта на нашите взаимоотношения.

Понякога (добре е да се чете “винаги”) простичките идеи са най-хубави. За да зарадвате любовта на живота си не е нужно да наемете самолет-изтребител, който да изпише в небето “Обичам те!”

Създаването на романтичен момент не е свързано с това колко пари харчите, колко голям е подаръкът или колко екзотично е местоположението. По-скоро става дума за създаване на уникален миг в неочакван момент за вашия специален човек.

Отвъд забързаното ежедневие Свети Валентин предоставя възможност за създаване именно на такива трайни спомени. Тези моменти, замразени във времето, се превръщат в основата на нашата/на вашата споделена история. 

Ето няколко простички идеи, с помощта на които да напишете своя любовен роман:

Преди да почнете да го пишете, трябва ли да ви припомням, че най-паметните и чувствени срещи обикновено се случват у дома – не в скъп ресторант? 

Превърнете трапезарията си в сцена от романтичен филм

Вярвам, че ще се съгласите, че свят, изпълнен с шум, определено плаши интимността. С малко фантазия, много вдъхновение от Инстаграм и доза ентусиазъм можете да преобразите дома си и да превърнете трапезарията си в най-изисканото място за романтична вечеря, по време на която ще можете да си позволите да бъдете себе си. Една нежна милувка, топла прегръдка или страстна целувка могат да предадат емоции, които думите трудно могат да изразят. Предимството да бъдеш у дома...

Направете си пикник на закрито

Направете палатка насред хола, запалете няколко свещи, отворете любимото си вино, сложете една дъска с малко ядки, плодове, гризини и сирена и се насладете на компанията си и времето заедно. Нестандартно – ДА, но толкова романтично.

Вземете вана с балончета заедно

Направете топла вана и я напълнете с балончета и етерични масла. За да е още по-романтично – обградете ваната със свещи и листенца от рози. Добавете шампанско и елегантно подреден чийз-борд отстрани и магията е готова.

Романтичен филмов маратон

Сгушете се на дивана и гледайте няколко от най-великите любовни истории, разказвани някога от екрана като “Отнесени от вихъра” или “Когато  Хари срещна Сали”...

Романтично бягство през деня

Помислете за спонтанно кратко бягство – вместо обяд в препълнен ресторант организирайте романтична разходка с колата до приказна планинска поляна или на брега на морето и изненадайте половинката си с най-нестандартния пикник в багажника на колата.

Всичко, от което се нуждаете за описаните по-горе романтични моменти е вкусна храна! Точно такова е и предложението ни тази година за вас – преживяване за всички сетива заедно със специалната кутия на Castello със селектирани сирена, които разкриват целия спектър от вкусове и форми на марката. Аз я наричам кутия за срещи и любов.

Потопете се в кадифено-нежната прегръдка на сирене бри Castello, отхапете леката острота на синьото сирене Castello Danablu и завършете кулинарното си пътешествие на знойните италиански полета, където зрелите домати и босилекът са претворени в хапка съвършенство – крем сирене Castello Italy с домат и босилек.

За истинското щастие не е необходимо много.

Понякога е достатъчна една хапка Castello и глътка искрящо вино. И човек, с който да го споделиш.

(в материала има продуктово позициониране)