Автор
Woman.bg

Код Здраве: Как да останем здрави през цялата година?

Днес на фокус ще бъде здравословният начин на живот - ще си говорим за това какво бихме могли да добавим в ежедневната си рутина, за да се чувстваме и изглеждаме по-добре. Всички здравни специалисти са на мнение, че успешната комбинация от правилен хранителен режим, редовно физическо натоварване и, разбира се, качествени хранителни добавки са в основата на здравословния начин на живот.

Как обаче да поддържаме този здравословен режим през цялата година и най-вече в сезоните, когато времето и температурите се променят? Какво представлява маслото от крил и какво го откроява от всички познати хранителни добавки? Какви са ефектите му върху имунната система, кожата, ставите, сърдечната функция, черния дроб и зрението? 

На всички тези въпроси днес ще се опитаме да отговорим заедно с гостите ми в студиото: Мила Вачева, фармацевт-формулатор и директор на производството във „ФИТОФАРМА ЕООД“, компания с 25 годишна история в производството на хранителни добавки от естествени източници в меки желатинови капсули и Миховил Лусер, доктор по медицина, бизнес директор EMEA на „Акер Биомарин“ - най-големият доставчик на чист антарктически крил в света и на компанията собственик „SUPERBA Krill“ - гарант за качество и чистота на маслото от крил.Живеем във времена, където напредъкът в медицината е смайващо очевиден, здравеопазването става все по-достъпно, а акцентът върху превенцията придобива безпрецедентно значение. В тази превенция в последната година своето заслужено място зае чудодейната молекула на KRILIXIR.

Ето какво ни разказаха гостите в студиото: 

Маслото от крил, получено от малки ракообразни, известни като крил, привлече вниманието заради потенциалните си ползи за здравето. Богато на Омега-3 мастни киселини, маслото от крил предлага противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да допринесат за цялостното благосъстояние. Най-общо екстрактът от крил има непоклатимо място в превантивния ритуал.

Ползите от маслото от крил произтичат от неговия богат състав, който включва Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди, антиоксиданти и холин. Хранителната добавка подпомага дейността на сърцето, намалява възпалението, подобрява когнитивната функция и поддържа цялостното сърдечно-съдово здраве. С KRILIXIR имаме възможността да увеличим тези нутриенти в тялото. Фосфолипидите подпомагат директното действие на нутриента на клетъчно ниво, тъй като нашата клетъчна мембрана е съставена от фосфолипиди. По този начин маслото от крил действа като носител, който е активен в клетката. Молекулата на „KRILIXIR” също така е мултикомпонентна. В нея има Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди, антиоксиданти и холин. 

Омега-3 мастните киселини и холинът са две основни хранителни вещества, а човешкото тяло само не може да ги произвежда в нужните количества. Специалното при маслото от крил е че е много близо до природата и съвсем естествено, лесно и бързо достига до местата, където имаме нужда от тези важни съставки. Все едно сравняваме обиковена улица с магистрала. Фосфолипидите ни позволяват да имаме магистрала директно до клетката. 

Маслото от крил или чудото от Антарктида е същински двигател за здраве. Този екстракт се гордее с набор от ползи, които се грижат за различни аспекти на организма. Това изключително масло е еликсир, който може значително да подпомогне имунитета, здравето на кожата, ставите, сърдечната функция, черния дроб и доброто зрение.

Какви са ефектите върху имунната система? 

Маслото от крил съдържа Омега-3 мастни киселини, по-специално EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), известни със своите имуностимулиращи свойства. Тези мастни киселини играят основна роля за регулирането на имунните реакции, като подпомагат защитните механизми на организма срещу инфекции и болести. Или с други думи – маслото от крил дава нужните муниции на организма за борба срещу сезонните настинки и простудите. 

Как влияе върху кожата? 

Омега-3 мастните киселини в маслото от крил служат като мощни антиоксиданти, предпазвайки кожата от оксидативен стрес и възпаление. Редовната консумация на масло от крил може да подпомогне еластичността на кожата, задържането на влага и младежкия блясък, като същевременно се бори с кожни проблеми като акне и екземи. 

Какво прави със ставите? 

Едно от най-известните предимства на маслото от крил е въздействието му върху здравето на ставите. EPA и DHA допринасят за намаляване на възпаленията в тялото, като по този начин облекчават болката и сковаността на ставите. Това прави маслото от крил предпочитан избор за хора, борещи се със заболявания като артрит, тендовагинит или търсещи оптималната подвижност и гъвкавост. 

Как реагират сърцето и сърдечно-съдовата система? 

Маслото от крил има благоприятен ефект върху сърцето и сърдечно-съдовата система, като подпомага за регулиране на нивата на холестерола. Омега-3 мастните киселини поддържат здравословно кръвно налягане, намаляват триглицеридите и ограничават риска от образуване на кръвни съсиреци. 

Как се справя черният дроб? 

Черният дроб е двигателят за детоксикация на човешкото тяло. Здравият черен дроб е решаващ за здравия организъм. Той може да се възползва от противовъзпалителните свойства на маслото от крил. Като спомага за намаляване възпалението в черния дроб, маслото от крил насърчава цялостните му функция. Това може да бъде особено полезно за хора, които имат проблеми с този орган или имат за цел да засилят естествените процеси на детоксикация в черния дроб. 

Какво се случва със зрението и очите? 

DHA в маслото от крил е жизненоважен компонент за ретината, което го прави полезен за очите и за цялостното зрение. Редовният прием на масло от крил може да помогне за поддържане на добро зрение и да предотврати свързаната с възрастта макулна дегенерация, като допринася за цялостното здраве и доброто зрение. 

Какво е важно при избора на масло от крил? 

Когато избирате добавка с масло от крил, чистотата и качеството са от първостепенно значение. Търсете продукти, които са с устойчив произход, без замърсители като тежки метали и PCB и са преминали тестове от трети страни за ефективност и чистота. Изборът на добавки с по-високи концентрации на EPA и DHA гарантира, че получавате максимални ползи. 

Маслото от крил е универсален еликсир, предлагащ множество ползи за човек. Неговото богато съдържание на Омега-3 влияе позитивно върху имунитета, здравето на кожата, подвижността и силните стави, сърдечната функция, здравия черния дроб и ясното зрение. Включването на висококачествена добавка с масло от крил в ежедневието ви може да бъде проактивна стъпка към поддържане на цялостното ви здраве и благополучие. 

В хранителната добавка „KRILIXIR Krill Oil“ се съдържа холин, който е основополагащ за регулярната поддръжка на този така жизненоважен за човешкото тяло орган. Приемът на масло от крил има пряко и косвено положително влияние върху процесите на детоксикация. 

Изводът - екстрактът може да бъде ценно допълнение към ежедневието ви. Неговата уникална комбинация от Омега-3 мастни киселини и астаксантин го прави надежден спътник в поддържането на здравословен режим, независимо кой месец е. Защо масло от крил? Защото здравето е важно през цялата година!

Кои са днешните ни гости накратко: 

Мила Вачева - директорът на производството във „ФИТОФАРМА ЕООД“, е не само страстен формулатор, но и горд възпитаник на „Pharmaceutical Science“ в Университета на Салфорд със степен „Master in Pharmacognosy“ от Университетския колеж в Лондон. 

Началото на своята професионална кариера бележи в „R&D“ на „GlaxoSmithKlein“ в Уеър, Англия, където работи в екипа за лекарствени форми за инхалации. През 2014 г. Мила се завръща в България и се присъединява към семейния бизнес във „ФИТОФАРМА ЕООД“. Там тя поема отговорността за нови разработки и контрол на качеството. Сега може да се гордее с над 200 разработки, мнозинството от които са за международни партньори по света. 

Най-голямото постижение в кариерата на Мила Вачева е разработването на „KRILIXIR“ и иновативните продукти, произтичащи от него. Този проект не само утвърждава нейната репутация като висококвалифициран формулатор, но и заема заслужено място като диамант в нейната успешна професионална история.

Миховил Лусер, доктор по медицина, бизнес директор EMEA на „Акер Биомарин“ - най-големият доставчик на чист антарктически крил в света и на компанията собственик „SUPERBA“ Krill - гарант за качество и чистота на маслото от крил. “Superba KrillTM” е марка на биотехнологичния иноватор и компания за събиране на крил в Антарктика, “Aker BioMarineTM”. “Aker BioMarine” контролира цялата верига на доставки. 

Това означава, че всичко се случва под зоркото наблюдение и дава уникална представа за това как всичко функционира. Патентованата технология “Flexitech” позволява извличането на масло от крил по уникален начин, за да се сведе до минимум обработката и да се запазят естествено срещащите се хранителни вещества, които са от полза за човешкото здраве. 

Освен това дава гъвкавост за повишаване на концентрацията на ценните хранителни вещества в маслото от крил.

(в материала има продуктово позициониране)