Автор
Ева Григорова

Принц Уилям сподели първи детайл от възстановяването на Кейт

Принц Уилям сподели повече за изключителните грижи, които принцесата на Уелс е получила от две „невероятни и мили“ филипински медицински сестри по време на неотдавнашния си престой в болница. Това беше първата новина, която той разкри официално след като публично бе оповестено, че принцесата на Уелс се е подложила на коремна операция, въпреки че все още не е ясно какво е наложило интервенцията. 

В момента британското кралско семейство е в период от големи предизвикателства, свързани със здравето. Крал Чарлз се подлага на лечение от рак, а Кейт се възстановява от коремна операция. На този фон Уилям се очерта като стабилна фигура, поемайки обществени задължения и ангажименти. Облечен в забележителната си униформа на кралските военновъздушни сили, Уилям се появи за първи път на публично място след като за обществото стана ясно какви беди са сполетели семейството му. Той почете над 50 души от името на краля на специална церемония, проведена в замъка Уиндзор в сряда. Сред получателите беше Патриша Спрус, която бе призната за безценния си принос за набирането на чуждестранни медици за британската здравна организация. 

Говорейки пред публика два дни след като новината за диагнозата рак на монарха беше оповестена публично, принцът изнесе кратка, но прочувствена реч и на благотворителната гала вечеря в Лондон, посветена на въздушните линейки, в която той накратко спомена здравословните проблеми на съпругата и баща си. Той каза: „Добър вечер на всички. Благодаря ви, че сте тук. И благодаря на тези, чиято упорита работа направи тази вечер възможна. Бих искал да използвам възможността да ви благодаря и за милите съобщения за подкрепа за Катрин и за баща ми, особено през последните дни. Това означава много за всички нас.“