Автор
Евелин Попадийна

Издадоха тайната: защо се влюбваме

Как се чувствате когато сте влюбени? На седмото небе, нали? Все едно летите в облаците и нищо друго няма значение, само вашият любим. Да, любовта определено е най-хубавото чувство на този свят. А питали ли сте се някога - защо се влюбваме? Днес ви даваме отговора на този въпрос:

Оказва се, че зад този процес се крият четири причини. Преди да ги прочетете обаче, държа да сте наясно, че на най-основното ниво на любовта стои оцеляването. Хората са склонни да си сътрудничат с другите, това помага за тяхното собствено съществуване, придобиване на знания, отглеждане на деца и т.н. Любовта се появява в процеса на еволюция и има причина за това. Хората започваме връзки, които са необходимост за нашето оцеляване. 

Любовта се основава на четири неврохимикали – допамин, окситоцин, серотонин, бета-ендорфин.

Оскитоцинът намалява страха и премахва задръжките при започване на нова връзка. Той ви кара да се чувствате уверени, приближавайки се до нов познат. Благодарение на допамина, който се освобождава едновременно с окситоцин, си спомняте факти за нов познат. Тези химикали си взимодействат в лимбичната област на мозъка (подсъзнателната му сърцевина). Това си го обясняваме с факта, че привличането първоначално е просто инстинктивно и несъзнателно усещане.

Бета-ендорфинът е хормонът на дългосрочната любов. Помага за поддържане на приятелски отношения между хората, но също така води до пристрастяване – човек става зависим от обекта на любовта си.

Е, това е научното обяснение. Любовта обаче е най-великото чувство на света и всеки заслужава да го изпита, поне веднъж в живота. Както е казал Хемингуей – „Живеят само влюбените, останалите просто съществуват“.

Съдбовни запознанства: 5 зодии, които ще срещнат любовта през април 2024 г.
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Съдбовни запознанства: 5 зодии, които ще срещнат любовта през април 2024 г.

Автор Антония Михайлова