Автор
Люблена Папазова

Съдията в Dancing Stars Галена Великова: Ролята на майката е най-трудната роля

Съдията в Dancing Stars Галена Великова е юрист по образование и доктор на спортните науки по танцова терапия. Тя е лицензиран международен съдия по латиноамерикански и стандартни танци, вицешампион на Европа и петкратен шампион на Гърция по латиноамерикански танци. Също е хореограф и треньор на много спортни двойки - шампиони на България и на различни европейски държави. Галена е журирала както най-престижните конкурси по спортни танци, така и над 15 световноизвестни телевизионни формати в различни държави и в Холивуд. Притежава редица дипломи за професионална квалификация. Омъжена, с две дъщери.

-Госпожо Великова, като връщане у дома ли чувствате поканата да влезете отново в журито на Dancing Stars или по-скоро като ново предизвикателство за Вас?

-Съчетание и от двете. Съдийствала съм над 15 телевизионни програми и шоута в България, Гърция, Кипър и САЩ, и всеки формат беше ново и интересно предизвикателство за мен. Когато поканата идва от родината, ентусиазмът ми е допълнително обогатен с носталгия и радост.

- В първия сезон на Dancing Stars по bTV Илиана Раева беше състезателка и вия я оценявахте. Впоследствие журирахте заедно и кръстосвахте шпаги. Сега да очакваме ли отново искри между Вас?

-Да, Илиана се представи много добре като състезателка в първото издание. Доколкото си спомням я критикувах много обосновано. Впоследствие, като жури,  имахме много добри професионални взаимоотношения. Нормално е понякога да имаме различно мнение за участниците.

-Познавате ли новите членове на журито - българката Франциска и поляка Томас Папкала, които са шампиони по танци? Да работите със семейна двойка сигурно крие своите рискове, готова ли сте за тях?

-Много се радвам за новите членове на журито. Смятам, че е много важно, че са танцьори. Познавам Франциска, преподавала съм й в миналото. Със съпруга й сега се запознах. Предчувствам, че ще се сработим много добре като екип.

View post on Instagram
 

-Имате две много красиви дъщери. Те ще ви гледат ли в предаването? Разкажете ни малко повече за тях-къде учат, говорят ли български, позволявате ли им да следят какво се случва в социалните мрежи?

-Благодаря ви! Да, имам две дъщери - Кейси на 10,5 години и Зои на 9 години. Ще дойдат със съпруга ми да гледат на живо старта на Dancing Stars на 20 февруари. Разбира се, че учат български език в неделно училище. Все още не ползват социални мрежи. Позволявам им достъп до дигиталния свят само в събота и неделя по час, час и половина. Опитвам се да ги ограничавам по естествен начин, запълвайки свободното им време със спорт и занимания. Но по-важно за мен не е ограничението, а комуникацията ми с децата и откровените ми разговори с тях за заплахите, които крие дигиталният свят.

-Как намирате време за тях при сериозната Ви заетост и чувствате ли вина към тях? 

-Ролята на майката е най-трудната роля в живота ни. От една страна искам да възпитам правилно децата си. От друга страна трябва да се развивам професионално. Всички майки държим изпити всеки ден в личен и в професионален план. Аз съм отказвала десетки покани за съдия на големи състезания по спортни танци, както и покани за треньор в редица държави. В последните 10 години приоритет за мен бяха децата ми, на втори план ангажиментите ми в десетте ми танцови школи в Гърция и в Кипър. За щастие имам много добри сътрудници.

-Вие бяхте съдия на голямо телевизионно шоу в Америка. Разкажете ни повече за него.

-Участието ми в телевизионното шоу „The World‘s Best“ по телевизия CBS като съдия заедно с американската актриса Дрю Баримор беше за мен голяма чест и радост. Трите месеца в Холивуд, световноизвестните личности, с които се запознах и с които поддържам връзка до ден днешен, и изключителното ниво на състезателите в шоуто, ще останат незабравими за мен. В шоуто участваха едни от най-добрите музиканти, певци, танцьори и различни хора на изкуството от цял свят. Победител стана пианист от Индия, който спечели 1 000 000 долара. Нивото и мащабът бяха неописуеми.

View post on Instagram
 

 -Вие сте от жените, за която възрастта е само цифра. Как и какво ядете и практикувате ли много модерния у нас фастинг?

-Опитвам се да съм в хармония с природата. Умерено хранене с от всичко по малко и всекидневно движение са моят начин да поддържам елегантна фигура. Имам познати, които прилагат фастинг, но мисля, че не издържат дълго на този режим. Аз лично не съм го пробвала, но предполагам, че за всеки човек са успешни различни методи.

-Косата ви също е за завиждане. Как я поддържате и имате ли трик за бързото й възстановяване?

-Много благодаря! Понякога й правя маска с жълтък, зехтин и мед и задължително я реша преди да заспя.