Автор
Антония Михайлова

Как да събудите женската си енергия според зодията

Обсебени от грижи за семейството, работата и други проблеми, много жени в днешното забързано време нямат дори секунда за себе си. Този ритъм на живот практически не позволява на женската енергия да се разгърне и засияе в цялата си прелест. Астрологът, нумеролог и предприемач с 20-годишен бизнес стаж в Европа - Светлана Рихтер, разказва как да събудите женската енергия в себе си. 

Защо женствеността е толкова важна за една жена? 

Всеки от нас има еднакво количество лунна женска енергия от майката и слънчева мъжка енергия от бащата. А всяко отклонение от нормата създава изкривявания в една или друга посока. Една жена се нуждае от слънчева енергия дотолкова, доколкото да заяви себе си, да се прояви в света, да покаже на какво е способна тя, а от лунна енергия - за да се погрижи за вътрешния си свят, за душевния си комфорт, за успокоение и съзидание. Когато поемем мъжките отговорности, ние автоматично заемаме мястото на мъжа в семейството. А ролята на жената в семейната система е именно тази на партньор на съпруга си. Логично е мъжът да иска да я пази, защитава и да се грижи за нея, стига тя да му позволи това. 

Ето защо, за да усмирите прекалената мъжка енергия в себе си, която пие от живителните ви женски сили, понякога трябва да си позволите да бъдете слаби, да помолите партньора си за помощ. Не викайте, не се карайте с него, а като нежна котка просто го помолете да направи нещо за вас. Резултатът определено ще ви изненада, уверява експертът. 

Астрологията е удивителна древна наука, тя не е само за звездите и зодиакалните знаци, но и за психологията на личността. Разбира се, за по-точно описание на качествата, талантите и възможностите си струва да разгледате индивидуалната си натална карта, която разкрива много повече за вас, отколкото единствено зодията. Всеки знак обаче има своя собствена жар, която може да ви помогне да почувствате женската енергия в себе си в най-голяма степен и да я развиете пълноценно.

Овен 

Ярки и секси дрехи, червено червило, вечеря на свещи - това, което ви подхожда перфектно. Започнете да танцувате бачата, салса или фламенко. Добре е да се опитате да намерите и място за екстремни спортове в живота си. 

Телец 

Меките и женствени стилове на облекло подхождат на този знак. Важно е да получавате телесна наслада чрез масаж, грижа за себе си, вкусна и красива храна. Творете красота с ръцете си - правете бижута, създавайте изкуство в кухнята и в живота.

Близнаци 

Идеалният стил за Близнаци е лек и младежки. Трябва да се занимавате с активни танци, да посещавате партита с приятели, интелектуални срещи и да четете книги за женската психология. Направете си блог, в който да разгърнете на макс своя потенциал и с който да бъдете полезни и на другите.

Рак 

Пастелните нюанси и момичешкият стил са най-добрият избор за Рака. Можете да организирате празници в дома си, да го украсявате, да готвите любимите ястия на всички, да отглеждате цветя и да се научите на различни занаяти. Носете хубави дрехи и у дома.

Лъв 

Този знак държи на скъпите дизайнерски тоалети, на стила и вкуса във всичко. Трябва да практикувате горещи и темпераментни танци като фламенко или танго. Поглезете се с фотосесии на токчета, красиви рокли, разпуснати коси – става въпрос за вас. Не пропускайте да посещавате концерти, театри, караоке, ресторанти и да участвате в конкурси за красота. 

Дева 

Когато се обличате, трябва да се придържате към спретнат външен вид и строг стил. Научете се да свирите на китара и пиано, обогатете познанията си с моден дизайн. Най-добрите дейности за разкриване на женствеността ви - грижа за косата, спа процедури, почистване на къщата, сортиране на вещи и поставяне на нещата в ред. Не забравяйте да се поглезите с любими печива.

Везни

Този знак се характеризира с елегантност и изтънченост. Танците за двойки са за вас. Посещавайте изложби, кина, театри, музеи, ресторанти с красив интериор. Започнете редовно да подреждате масата и се срещайте с приятелите си по-често. 

Скорпион 

Вашият идеален стил е ексцентричен, шокиращ, сред детайлите, които ви отиват, са татуировките и секси бельото. Започнете да изучавате сексология, да гледате филми за възрастни, да флиртувате и да експериментирате в леглото. Опитайте туъркинг или танци на пилон. Детоксикирайте тялото си редовно. Обърнете внимание на езотериката и психологията.

Стрелец 

Нуждаете се само от скъп, добре поддържан външен вид. Пътувайте, изследвайте културите на други страни, посещавайте екзотични ресторанти и модни изложения. Струва си да танцувате танго, фламенко, както и да създавате или позирате за красиви фотосесии сред природата.

5 признака, че женската ви енергия е блокирана и как да си я възвърнете
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

5 признака, че женската ви енергия е блокирана и как да си я възвърнете

Автор Антония Михайлова

Козирог 

Строгият класически стил и луксозните аксесоари са идеални за този знак - вратовръзки, колани, корсети. Не забравяйте за класическата музика и танците. Валсът определено ще зарадва Козирога и ще му помогне да се разгърне в цялата си женственост и блясък.

Водолей 

Шокиращ и футуристичен е стилът на Водолея. Заложете на хип-хоп или рокендрол, заредете се с "бунтарска" музика. Позаинтересувайте се и от съвременна живопис, изложби на бъдещето и посещения на клубове по интереси. Овладейте карането на ролери или велосипед. 

Риби

Меките романтични тоалети са добър избор за жените Риби. Гледайте романтични филми, четете книги за любовта. Започнете да рисувате, да медитирате, да бъдете сред природата, да влизате в контакт с водата. За вас е важно да създавате, творите, слушате музика, да снимате, да поглъщате и пресътворявате цялото великолепие на живота край вас.