Автор
Антония Михайлова

Как да сложите край на бедността и да се свържете с егрегора на богатството

Опитите на мнозина от нас да подобрят финансовото си състояние и да постигнат по-добър стандарт на живот, невинаги са овенчани от успех. 

Мотивационният психолог, предприемач и основател на образователната система Investor Academy - Елена Кожевникова, говори за това как да се отървем от бедността и да отприщим енергията на богатството в живота си. 

Какво представлява егрегорът на бедността и как да разбирате, че сте свързани с него? 

На първо място, трябва да разберете какво е егрегор. Това е силата, енергията, излъчвана от желанията на множество хора, насочена към една цел. Пример за това е егрегорът на политическата нагласа, на религиозното мислене и т.н.

Егрегорът на богатството (парите, материалното благополучие) e област, от кsито се интересува огромен брой хора. Съответно, егрегорът на бедността е вид енергия на липсата на пари, която не изглежда привлекателна за никого. Но за съжаление повечето хора са обвързани именно с нея - оцеляват, живеейки с малко пари, дългове и нисък стандарт на живот. Тази енергия намира добра почва в редица вкоренени в съзнанието модели на мислене от типа на: "Нямам пари", "Парите все не стигат", "Не мога да печеля добри пари", "Много е трудно" и т.н.

С този начин на мислене човек не си позволява нищо, постоянно пести заради ограничени възможности, живее от състояние на недостиг и задължения. Финансовото състояние е пряко свързано с неговия модел на мислене. Безпаричните нагласи и неспособността да използвате възможностите няма да ви помогнат да станете по-богати. Човек, който вижда само отричане и негативизъм, се обгражда със същите хора. В такава среда е трудно да се направи каквато и да било промяна. 

Какво представлява егрегорът на богатството и как да се свържете с него?

Егрегорът на богатството е енергията на изобилието и възможностите. Освен подходящата среда, човек има разбирането, че на света винаги има пари. Робърт Кийосаки - американски предприемач, инвеститор, мотивационен говорител и писател на бестселъри в жанра мотивационна литература, отбелязва неведнъж, че пари се правят от нищото. Богатите хора наистина виждат възможности и начини да ги реализират от самата нула. 

Човекът, свързан с егрегора на богатството, може да се разпознае по следните белези:
- Той мисли в термините на изобилието; 
- Изглежда страхотно и се грижи за себе си и здравето си;
- Неговите дрехи и аксесоари са висок клас;
- Предпочита правилното и здравословно хранене. 

Богатите хора обикновено се откриват сред себеподобните си. Благодарение на това те винаги имат желание да вървят по-високо, да се развиват и да постигат нови цели. Това е среда, в която всеки се учи един от друг и се мотивира. Ненапразно казват: "Ако двама от вашите приятели са милиардери, тогава вие ще бъдете третият."

5 стъпки, необходими за свързване с егрегора на богатството 

Какво трябва да направите, за да се изключите от егрегора на бедността и да се свърже с егрегора на богатството? Тези препоръки ще ви помогнат да преминете към различна енергия и да започнете нов живот:

1. Необходимо е да се реши въпросът с околната среда - първо, трябва да се обградите с хора, които се развиват и виждат възможности. 

2. Включете се в програми за саморазвитие - невъзможно е да започнете да мислите по нов начин, докато в главата ви живеят стари вярвания, които ви ограничават и ви пречат да станете богати. Важно е да преодолеете тези нагласи и да се ангажирате с личностно израстване. Тук помага редовна терапия, сесии с треньори или ментори. 

3. Финансова грамотност - богатите хора знаят как да броят парите, знаят колко струва храната, как да създадат предпазна мрежа, как да съберат капитал и да го пуснат в действие и как да инвестират. 

4. Избирайте визможно най-доброто - богатият човек винаги избира и купува това, което му харесва и което конкретно иска. Преструктурирането на мисленето трябва да се случи на ниво действие. 

5. Инвестирайте - трябва да инвестирате в бъдещето си, в проектите си, тъй като инвестициите винаги са отложен доход за бъдещето. Получените дивиденти и резултати можете да използвате по свое усмотрение - пътувайте, купувайте полезни за развитието си неща, обогатявайте познанията си, учете.

Как да поддържате връзка с егрегора на богатството? 

Схващането, че след като се свържете с егрегора на богатството, не можете да правите нищо, е погрешно. За да поддържате контакт с него, трябва постоянно да повишавате нивото на нормата. В един момент бедността е едно за теб, а когато тази норма се промени, е друго. Важно е да разширите своите възможности и желания, да започнете да гледате още по-надалече и по-нашироко. И колкото по-мощно се развива съзнанието ви, толкова повече ще получите от света.

След като сте се свързали с егрегора на богатството, трябва да мислите като богат човек. Когато за първи път излезеш от бедността, лесно е да започнеш да прахосваш, да спреш да броиш пари и дори да започнеш да изпадаш в прахосничество под различни форми. Но не истински богатите, а бедните са тези, които извършват такива действия. Богатият човек винаги цени средствата, които идват при него и ги харчи по възможно най-умния начин. Умее да ги разпределя правилно, има план и ясни идеи и цели.

За да имате винаги пари: какъв трябва да е цветът на портфейла ви според зодията
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Теодор Муховски

За да имате винаги пари: какъв трябва да е цветът на портфейла ви според зодията

Автор Теодор Муховски

За да поддържате егрегора на богатството, експертът Елена Кожевникова съвета да приложите в действие следното упражнение. То ще ви помогне да определите настоящото си ниво. За целта вземете химикал, лист хартия и запишете нивата на живота: 

1. Бедност и заеми 
2. Ниско ниво 
3. Среден стандарт на живот 
4. Високо качество на живот 
5. Изобилие 

До всяко ниво на живот запишете нивото на доходите си за днес и вашите стремежи. Така ще видите къде се намирате в момента и накъде отивате. След това запишете 5 действия към всяко ниво - кои можете да направите точно сега, за да преминете от едно ниво към следващото. И започнете да действате. 

Съвет:  Винаги проверявайте на какво ниво на нормата се намирате. Опитайте се да разширявате мащабите си на мислене и да се развивате, научете се да мислите като богат човек. Тогава винаги ще бъдете свързани с егрегора на богатството и животът ви ще бъде изобилен, щастлив и интересен.